Se curata ceapa,morcovii,usturoiul,ardeiul si rosiile se spala.Se taie marunt dupa placul fiecaruia toate aceste legume si se calesc in ulei de masline.Se lasa timp de 10 minute la foc potrivit amestecand continuu.Se adauaga cuburile de carne de vita,se sareaza si se mai lasa cateva minute pana ce carnea se rumeneste putin pe toate partile.Se adauga jumatatea de pahar de vin rosu si se lasa pana se evapora vinul.Intre timp se curata cartofii de coaja si se taie dupa plac in cuburi,sau alte forme(eu i-am adaugat rotunzi).Se spala,se clatesc de apa si se adauga peste carne si legume.Se toarna imediat bulionul si un pahar de apa.Se mai adauga sare dupa gust si un pic piper negru macinat.Se lasa la foc mic,cu capac cca 30 minute,amestecand cu o lingura de lemn si verificand din cand in cand sa nu scada apa si sa nu se lipeasca.Daca este necesar,mai puteti adauga un pahar cu apa.Se adauga mazarea scursa bine de zeama din borcan sau conserva si se mai lasa inca 10 minute la foc potrivit.Se adauga la final mararul tocat marunt(eu am adaugat congelat ).Se ia de pe foc si se serveste in farfurii.Daca nu aveti carne de vitel si preparati cu carne de vita aveti nevoie de mai mult timp de fierbere pt carne.Carnea de vitel se fierbe cam in 45-50 de minute la foc potrivit.Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii