autor:

ana catalina focsa

» » Mancaruri cu carne

Carne de vitel cu mazare

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 31 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 31 martie 2010

Ingrediente
800 gr cuburi de carne de vitel, 5-6 rosii "cherry", 1 catel de ustruroi, 1 ceapa, 2 morcovi, 2 cartofi, 1/2 pahar de vin rosu, 400 gr de mazare la borcan, 1 pahar de bulion, ulei de masline, sare, piper, marar

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa,morcovii,usturoiul,ardeiul si rosiile se spala.Se taie marunt dupa placul fiecaruia toate aceste legume si se calesc in ulei de masline.Se lasa timp de 10 minute la foc potrivit amestecand continuu.Se adauaga cuburile de carne de vita,se sareaza si se mai lasa cateva minute pana ce carnea se rumeneste putin pe toate partile.Se adauga jumatatea de pahar de vin rosu si se lasa pana se evapora vinul.Intre timp se curata cartofii de coaja si se taie dupa plac in cuburi,sau alte forme(eu i-am adaugat rotunzi).Se spala,se clatesc de apa si se adauga peste carne si legume.Se toarna imediat bulionul si un pahar de apa.Se mai adauga sare dupa gust si un pic piper negru macinat.Se lasa la foc mic,cu capac cca 30 minute,amestecand cu o lingura de lemn si verificand din cand in cand sa nu scada apa si sa nu se lipeasca.Daca este necesar,mai puteti adauga un pahar cu apa.Se adauga mazarea scursa bine de zeama din borcan sau conserva si se mai lasa inca 10 minute la foc potrivit.Se adauga la final mararul tocat marunt(eu am adaugat congelat ).Se ia de pe foc si se serveste in farfurii.Daca nu aveti carne de vitel si preparati cu carne de vita aveti nevoie de mai mult timp de fierbere pt carne.Carnea de vitel se fierbe cam in 45-50 de minute la foc potrivit.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vitel cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu costita afumata

Mancare de cartofi cu costita afumata

Se taie costita bucati si se pune ca calit, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Se

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Spanac cu smantana

Spanac cu smantana

Spanacul se opareste timp de 2 minute in apa clocotita. Dupa care se pune la scurs. Pieptul de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

    Foarte buna! Eu am facut cu mazare proaspata, am sa incerc sa adaug si cartofi ; arata foarte bine si imi inchipui ca ii da si un plus de aroma.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

    Ce bunatate!!!!! Arata bine ,chiar f bine :)

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2010

    i-mi place!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Arata tare bine...Cu carne sau fara imi place enorm mancarea de mazare...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2010

      Arata f. bine. Am salvat si eu reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • 800 gr cuburi de carne de vitel
  • 5-6 rosii "cherry"
  • 1 catel de ustruroi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1/2 pahar de vin rosu
  • 400 gr de mazare la borcan
  • 1 pahar de bulion
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • marar

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte buna! Eu am facut cu mazare proaspata, am sa incerc sa adaug si cartofi ; arata foarte bine si imi inchipui ca ii da si un plus de aroma.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Medalioane de vitel cu ciuperci si chiftelute de cartofi