autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

CARNE DE VITEL(VITA) SOTE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
500 g pulpa de vita sau vitel, 300 g cartofi, 100 g ceapa de care aveti la indemana (alba,rosie,verde), 3-4 catei de usturoi, un pahar cu vin, 50 ml ulei de masline, cimbru,salvie,sare,piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt,cartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se rumenesc in jumatate din cantitatea de ulei.
Carnea se curata de eventualele pielite,se spala ,se taie cubulete micute si se rumeneste pe ambele parti in uleiul ramas de la cartofi si se completeaza si cu cantitatea de ulei ramasa nefolosita.
Carnea prajita se scoate pe un platou si se inveleste sa stea calda.
In uleiul ramas se caleste usturoiul pisat si ceapa tocata marunt,se adauga carnea prajita,se potriveste de sare,piper,cimbru,salvie,se adauga vinul si se mai fierbe cca 30 de min la foc mic,dupa care se adauga cartofii si se mai fierb impreuna cca 10 min.
Se presara deasupra salvie proaspata sau patrunjel tocat fin.
Pentru cei care prefera sosul rosu,pot adauga putin suc de rosii sau pasta de tomate.
Daca ti-a placut reteta noastra "CARNE DE VITEL(VITA) SOTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu ceafa afumata

Ardei umpluti cu ceafa afumata

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se taie ceafa cubulete. Intr-o tigaie

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g pulpa de vita sau vitel
  • 300 g cartofi
  • 100 g ceapa de care aveti la indemana (alba,rosie,verde)
  • 3-4 catei de usturoi
  • un pahar cu vin
  • 50 ml ulei de masline
  • cimbru,salvie,sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Musaca De Cartofi