Carne tocata in crusta

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat.

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie
Carne tocata in crusta

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 300 g faina (depinde si de faina, poate mai e nevoie de 1-2 lg de apa in plus)
  • 2 galbenusuri
  • 150 g unt sau margarina
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingurita otet
  • un varf cutit sare
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de bulion
  • 2 oua
  • 2 felii de paine inmuiata in lapte sau apa si stransa bine
  • verdeata (patrunjel, marar)
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece 2-3 ore.

Umplutura: Se caleste ceapa in putin ulei, se pune carnea si se calesc impreuna. Apoi se da deoparte, se pun celelalte ingrediente si se amesteca totul.

Aluatul se impare in doua, o parte mai mare si una mai mica; partea cea mare, am intins-o si am imbracat peretii unei tavite de chec (tavita unsa si tapetata cu faina) pana la jumatate; am mai indreptat marginile cu un cutit ca sa fie egale ca inaltime. Am adaugat umplutura; iar deasupra, am intins foaia cea mica, am indreptat marginile si le-am apasat putin inauntru, cu dosul unui cutit; se dau 2 sau 3 gauri obligatoriu, pentru ca in timp ce se coace, aburul impinge crusta si atunci se crapa. In fiecare gaura, am pus cate un cornet din hartie de copt ca sa nu iasa zeama cu abur si sa murdareasca crusta. Se unge bine cu ou si din cele cateva bucatele de margine indreptate din aluat, am facut cateva frunzulite si le-am pus deasupra, peste ele am presarat putin mac.

Se da la cuptor 50 minute ...eu am lasat-o mai mult, cam o ora si ceva ca am dat focul incet de tot, ca sa nu se arda si sa se rumeneasca frumos.

Cand e gata, se scoate si se lasa pana se raceste bine in tavita, eu am lasat-o de seara pana dimineata. Se da cu un cutit pe margine ca sa se desprinda, se intoarce pe un fund de lemn si apoi pe platou.

Reteta se gaseste si pe blogul familiei, Lissa`s Cakes

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise