autor:

Fara foto

» » , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne

Carne tocata in crusta

Autor: karynna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: karynna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2017

Ingrediente
Pentru aluat :, 300 g faina (depinde si de faina, poate mai e nevoie de 1-2 lg de apa in plus), 2 galbenusuri, 150 g unt sau margarina, 3 linguri de apa, 1 lingurita otet,  un varf cutit sare, Pentru umplutura:, 1/2 kg carne tocata, 1 ceapa, 3 linguri de bulion, 2 oua, 2 felii de paine inmuiata in lapte sau apa si stransa bine, verdeata (patrunjel, marar), sare si piper dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se impacheteaza intr-un servet umed si se da la rece 2-3 ore.

Umplutura: Se caleste ceapa in putin ulei, se pune carnea si se calesc impreuna. Apoi se da deoparte, se pun celelalte ingrediente si se amesteca totul.

Aluatul se impare in doua, o parte mai mare si una mai mica; partea cea mare, am intins-o si am imbracat peretii unei tavite de chec (tavita unsa si tapetata cu faina) pana la jumatate; am mai indreptat marginile cu un cutit ca sa fie egale ca inaltime. Am adaugat umplutura; iar deasupra, am intins foaia cea mica, am indreptat marginile si le-am apasat putin inauntru, cu dosul unui cutit; se dau 2 sau 3 gauri obligatoriu, pentru ca in timp ce se coace, aburul impinge crusta si atunci se crapa. In fiecare gaura, am pus cate un cornet din hartie de copt ca sa nu iasa zeama cu abur si sa murdareasca crusta. Se unge bine cu ou si din cele cateva bucatele de margine indreptate din aluat, am facut cateva frunzulite si le-am pus deasupra, peste ele am presarat putin mac.

Se da la cuptor 50 minute ...eu am lasat-o mai mult, cam o ora si ceva ca am dat focul incet de tot, ca sa nu se arda si sa se rumeneasca frumos.

Cand e gata, se scoate si se lasa pana se raceste bine in tavita, eu am lasat-o de seara pana dimineata. Se da cu un cutit pe margine ca sa se desprinda, se intoarce pe un fund de lemn si apoi pe platou.



Reteta se gaseste si pe blogul familiei, Lissa`s Cakes
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne tocata in crusta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ananas

Pui cu ananas

Intr-o tava unsa , se pun pulpele de pui si cartofii taiati in patru, dupa ce au fost trecute prin

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval

Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval

Carnea tocata o amestecam cu tarhonul si patrunjelul tocate marunt.Condimentam dupa gust cu usturoi,sare

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 300 g faina (depinde si de faina
  • poate mai e nevoie de 1-2 lg de apa in plus)
  • 2 galbenusuri
  • 150 g unt sau margarina
  • 3 linguri de apa
  • 1 lingurita otet
  •  un varf cutit sare
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de bulion
  • 2 oua
  • 2 felii de paine inmuiata in lapte sau apa si stransa bine
  • verdeata (patrunjel
  • marar)
  • sare si piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de karynna
Piersici

Piersici

Se amesteca bina cu mixerul ouale si zaharul, se pune uleiul cate putin amestecand incontinuu,apoi

276 voturi    42 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Pentru blat: Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile

16 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Rulada cu carne tocata

Rulada cu carne tocata

Spanacul se fierbe si se lasa la scurs, apoi se toaca si se amesteca cu usturoiul. Carnea, ouale

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tocanita de miel