autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Carpaccio

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g muschi de vita, , 120 g cascaval proaspat, , 1 lamaie, , 150 ml ulei de masline aromat, , 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc, , sare,, piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

30 voturi

Mod de preparare

Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se scoate, se taie felii foarte subtiri (transparente) si se asaza pe patru farfurii. Se stoarce lamaia, se picura sucul peste feliile de carne, pe urma se toarna peste ele si cate putin ulei de masline, se invelesc farfuriile cu folii de plastic si se mai tin vreo zece minute la rece. Inainte de a servi carpaccio-ul, pe fiecare farfurie se presara \"aschiile\" de cascaval (taiate cu un cutit foarte ascutit), patrunjelul sau busuiocul tocat, sare si piper.
Atentie! Uleiul aromat se poate prepara si in casa, in felul urmator: puneti uleiul intr-o sticla mai mica, adaugati cateva crengute de cimbru, cativa catei de usturoi zdrobiti sau frunzulite de busuioc si lasati sa se \"marineze\" circa o saptamana la loc ferit de lumina. Uleiul astfel \"parfumat\" se poate folosi si la salate, peste etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carpaccio" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne

"M'nazalet zahra"- Mancare de conopida cu carne- specifica tarilor arabe

Conopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se

12 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de cartofi

Tocanita de cartofi

Se taie marunt toate legumele si carnatul. Se calesc toate ingredientele inafara de cartofi. Dupa

13 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g muschi de vita
  • 120 g cascaval proaspat
  • 1 lamaie
  • 150 ml ulei de masline aromat
  • 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc
  • sare,
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mancarica de mazare cu scarita de porc