autor:

» » Mancaruri cu carne

Carpaccio

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g muschi de vita, , 120 g cascaval proaspat, , 1 lamaie, , 150 ml ulei de masline aromat, , 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc, , sare,, piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

30 voturi

Mod de preparare

Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se scoate, se taie felii foarte subtiri (transparente) si se asaza pe patru farfurii. Se stoarce lamaia, se picura sucul peste feliile de carne, pe urma se toarna peste ele si cate putin ulei de masline, se invelesc farfuriile cu folii de plastic si se mai tin vreo zece minute la rece. Inainte de a servi carpaccio-ul, pe fiecare farfurie se presara \"aschiile\" de cascaval (taiate cu un cutit foarte ascutit), patrunjelul sau busuiocul tocat, sare si piper.
Atentie! Uleiul aromat se poate prepara si in casa, in felul urmator: puneti uleiul intr-o sticla mai mica, adaugati cateva crengute de cimbru, cativa catei de usturoi zdrobiti sau frunzulite de busuioc si lasati sa se \"marineze\" circa o saptamana la loc ferit de lumina. Uleiul astfel \"parfumat\" se poate folosi si la salate, peste etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carpaccio" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carpaccio de caracatita

Carpaccio de caracatita

Se spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g muschi de vita
  • 120 g cascaval proaspat
  • 1 lamaie
  • 150 ml ulei de masline aromat
  • 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc
  • sare,
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu legume la cuptor