autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Carpaccio

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g muschi de vita, , 120 g cascaval proaspat, , 1 lamaie, , 150 ml ulei de masline aromat, , 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc, , sare,, piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

30 voturi

Mod de preparare

Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se scoate, se taie felii foarte subtiri (transparente) si se asaza pe patru farfurii. Se stoarce lamaia, se picura sucul peste feliile de carne, pe urma se toarna peste ele si cate putin ulei de masline, se invelesc farfuriile cu folii de plastic si se mai tin vreo zece minute la rece. Inainte de a servi carpaccio-ul, pe fiecare farfurie se presara \"aschiile\" de cascaval (taiate cu un cutit foarte ascutit), patrunjelul sau busuiocul tocat, sare si piper.
Atentie! Uleiul aromat se poate prepara si in casa, in felul urmator: puneti uleiul intr-o sticla mai mica, adaugati cateva crengute de cimbru, cativa catei de usturoi zdrobiti sau frunzulite de busuioc si lasati sa se \"marineze\" circa o saptamana la loc ferit de lumina. Uleiul astfel \"parfumat\" se poate folosi si la salate, peste etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Carpaccio" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Carpaccio de caracatita

Carpaccio de caracatita

Se spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
IEPURE INABUSIT CU CEAPA

IEPURE INABUSIT CU CEAPA

Carnea se spala, se curata de pielite si se pune la fiert in apa rece. (Se poate pune si in oala

14 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

30 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g muschi de vita
  • 120 g cascaval proaspat
  • 1 lamaie
  • 150 ml ulei de masline aromat
  • 6 fire de patrunjel verde sau de busuioc
  • sare,
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Pui umplut cu inimi, pipote si ficat