Se aleg cartofii, soiul indicat, mai putin sfaramicios, este cel rosu.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Daca sunt mai mici se pot lasa intregi. Apoi se pun la fiert cu apa si sare circa 20-30 minute.
Cand sunt fierti cartofii, dar nu sfaramiciosi, se scot, se strecoara si se lasa putin la racit pe un platou. Se condimenteaza cu: vegeta, boia (curry, praf de usturoi). Dupa dorinta se poate presara si putin pesmet pentru a deveni mai crocanti la exterior.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se puni cartofii in uleiul incins si se prajesc. Se intorc cu paleta pana capata o crusta aurie. Se scot in sita de la friteuza si se lasa sa se scurga excesul de ulei.
Se servesc cu friptura.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii