autor:

murigneau

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi aurii

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2010

Ingrediente
1 kg. cartofi rosii, 200 ml ulei, boia, vegeta de casa, (curry, praf de usturoi), 60 g pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Se aleg cartofii, soiul indicat, mai putin sfaramicios, este cel rosu.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Daca sunt mai mici se pot lasa intregi. Apoi se pun la fiert cu apa si sare circa 20-30 minute.
Cand sunt fierti cartofii, dar nu sfaramiciosi, se scot, se strecoara si se lasa putin la racit pe un platou. Se condimenteaza cu: vegeta, boia (curry, praf de usturoi). Dupa dorinta se poate presara si putin pesmet pentru a deveni mai crocanti la exterior.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se puni cartofii in uleiul incins si se prajesc. Se intorc cu paleta pana capata o crusta aurie. Se scot in sita de la friteuza si se lasa sa se scurga excesul de ulei.
Se servesc cu friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi aurii cu crochete de peste

Cartofi aurii cu crochete de peste

Se curata cartofii si se pun la fiert intregi in apa cu sare, cam 30 de min. Se scurg de apa, se

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Gratar de porc cu cartofi aurii

Gratar de porc cu cartofi aurii

Feliile de carne se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, delikat, boia, se ung cu putin ulei si

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Super !

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

    Buni,si usor de facut.....am sa incerc si eu.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    O bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Arata exceptional si mi-ai dat o idee grozava pentru maine.Nota 10 cu felicitari,ai votul meu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Arata foarte bine, merg excelent langa o friptura buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. cartofi rosii
  • 200 ml ulei
  • boia
  • vegeta de casa
  • (curry
  • praf de usturoi)
  • 60 g pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Legume la cuptor