autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi copti

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Ingrediente
Ex. 3 cartofi, , Se pot servi natur (sarati si condimentati dupa gust), cu branza, smantana, alaturi de diferite preparate din carne,peste sau cu diferite sosuri...

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala, se sterg, se inteapa din loc in loc cu furculita sau cu varful unui cutit si se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor. De aceasta data am copt cartofii la grillul incorporat la aragaz.

Cartofii se pot coace la fel de bine in jar,la gratar, la microunde sau in cuptorul aragazului.



Cartofii se intorc din cand in cand pentru a se coace uniform,iar cand s-au inmuiat si au prins o crusta aurie inseamna ca sunt copti. Pentru a se curata bine de coaja, cand sunt gata se lasa acoperiti cca 10 min cu un prosop curat sau o folie de aluminiu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Snitele cu cartofi copti ca la Alba-Iulia.

Snitele cu cartofi copti ca la Alba-Iulia.

Curatam cartofii ii taiem in patru sau cum dorim,adaugam 2 linguri de ulei de masline si unt din

8 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

Merluciu la gratar pe pat de rucola si cartofi copti

Mai intai, sa facem o mica introducere, inainte de a trece la modul de preparare. Ar fi bine sa stim

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    Multumesc mult...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Imiplac mult cartofii copti.Noi mancam cu unt si branza de oi. In post merg numai cu sare. Mi-ai dat o idee. Multmesc

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Tot in coaja ii coc si eu,si cand sunt gata pun unt pe ei cu branza de care am in casa,se poate folosi si cascaval,sau permesan.O nebunie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Cateodata ii coc si fara coaja,dar imi plac mult mai mult copti in coaja,au un gust mai aparte,mai deosebit si un aspect mai rustic...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Foarte buni carofii copti.Imi plac mai ales iarna.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Eu ud prosopul cu care acopar cartofii pentru a se curata de coaja mai bine. Foarte buni! Ai incercat sa-i cureti de coaja si apoi sa-i coci? Un deliciu cu branza de burduf!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 cartofi
  • Se pot servi natur (sarati si condimentati dupa gust)
  • cu branza
  • smantana
  • alaturi de diferite preparate din carne,peste sau cu diferite sosuri...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Dovlecei umpluti