autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi copti

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Ingrediente
Ex. 3 cartofi, , Se pot servi natur (sarati si condimentati dupa gust), cu branza, smantana, alaturi de diferite preparate din carne,peste sau cu diferite sosuri...

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

9 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala, se sterg, se inteapa din loc in loc cu furculita sau cu varful unui cutit si se aseaza intr-o tava care se introduce la cuptor. De aceasta data am copt cartofii la grillul incorporat la aragaz.

Cartofii se pot coace la fel de bine in jar,la gratar, la microunde sau in cuptorul aragazului.



Cartofii se intorc din cand in cand pentru a se coace uniform,iar cand s-au inmuiat si au prins o crusta aurie inseamna ca sunt copti. Pentru a se curata bine de coaja, cand sunt gata se lasa acoperiti cca 10 min cu un prosop curat sau o folie de aluminiu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Ardei umpluţi şi cartofi copţi pe disc

Important: Discul, reprezintă cea mai sănătoasă alternativă la grătarul clasic deoarece împiedică

90 voturi    8 comentarii
1h
Retete la gratar
Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

Cartofi copti cu unt, usturoi, pastrama si oua

Se curata cartofii, se spala si se cresteaza cat mai adanc, dar cu grija sa nu-i taiem pana jos.

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

    Multumesc mult...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Imiplac mult cartofii copti.Noi mancam cu unt si branza de oi. In post merg numai cu sare. Mi-ai dat o idee. Multmesc

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

    Tot in coaja ii coc si eu,si cand sunt gata pun unt pe ei cu branza de care am in casa,se poate folosi si cascaval,sau permesan.O nebunie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2009

      Cateodata ii coc si fara coaja,dar imi plac mult mai mult copti in coaja,au un gust mai aparte,mai deosebit si un aspect mai rustic...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Foarte buni carofii copti.Imi plac mai ales iarna.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Eu ud prosopul cu care acopar cartofii pentru a se curata de coaja mai bine. Foarte buni! Ai incercat sa-i cureti de coaja si apoi sa-i coci? Un deliciu cu branza de burduf!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ex. 3 cartofi
  • Se pot servi natur (sarati si condimentati dupa gust)
  • cu branza
  • smantana
  • alaturi de diferite preparate din carne,peste sau cu diferite sosuri...

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi frantuzesti