Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand s-au fiert, se curata, se taie in jumatati si se pun la copt pe o tabla incinsa, ca sa se rumeneasca.Intre timp, cureti ceapa si o calesti in ulei incins, cu sare, pana ce se rumeneste. Mujdeiul de usturoi cu nuca il prepari in felul urmator: miezul de nuca , fie dat prin masina, fie intreg, il pisezi bine, adaugi sare, ulei si putina apa, apoi amesteci pana ce amestecul devine alb la culoare. In amestec pui usturoiul pisat si amesteci, adaugi din nou putin ulei si apa, sare dupa gust. Nuca va da mujdeiului un gust deosebit de fin si va taia din iuteala usturoiului. Se aseaza pe farfurie cativa cartofi copti, o lingura de ceapa si putin mujdei dee usturoi cu nuca.Aceasta mancare se serveste calda si e excelenta pentru zilele de post. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii