autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Autor: asmin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: asmin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, 8 cartofi medii de fiert, Pt.umplutura:, 100 gr.sunca fiarta, 200 gr. cascaval, 1 legatura ceapa verde, 1 rosie, 2 linguri ulei, sare si piper alb macinat, Pt.sos:, 300 ml.iaurt, 1 arpagic(sau ceapa), 1-2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Preparare:
Se spala cartofi si se freaca usor coaja iar apoi se taie in doua,pe lungime.Se scobeste interiorul cu o lingurita,astfel incat sa ramana o coaja groasa de 1 cm.Miezul scos se taie in cubulete mici.
Se taie sunca si cascavalul in cubulete,ceapa verde rondele,se opareste rosia,se decojeste si se toaca.Cuptorul se preancalzeste.
Se prajeste sunca in ulei fierbinte,pana ce devine usor crocanta.Se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si amestecul se caleste impreuna un scurt timp.Se ia de pe foc se adauga restul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza dupa gust.
Se aseaza jumatatile de cartof intro tava unsa si se umplu cu amestecul de sunca.Tava se tine la cuptorul incins la 200*C timp de aprox 50 min.,pana cand cartofii se inmoaie iar umplutura devine aurie.
Se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si arpagicul maruntit si se condimenteaza cu sare si piper.Sosul se serveste intr-un vas mic alaturi de cartofi fierbinti.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SPANAC LA CUPTOR

SPANAC LA CUPTOR

Spanacul se curata,se spala si se opareste in apa cu putina sare. Cand se raceste se toaca marunt

17 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii surpriza, in vas de lut

Rosii surpriza, in vas de lut

Spalam rosiile, le taiem un capacel si cu o lingurita, scoatem miezul, apoi le punem pe un servet

37 voturi    26 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 8 cartofi medii de fiert
  • Pt.umplutura:
  • 100 gr.sunca fiarta
  • 200 gr. cascaval
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper alb macinat
  • Pt.sos:
  • 300 ml.iaurt
  • 1 arpagic(sau ceapa)
  • 1-2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de asmin
Piersicute

Piersicute

Preparare: Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful

1 vot    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Clatite inimioare

Clatite inimioare

Preparare: Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit se adauga uleiul incins peste compozitie

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Cartofi in evantai cu cascaval

Cartofi in evantai cu cascaval

Preparare: Se cresteaza cartofii pe lungime in feliute,dar fara a taia feliile de tot.In acest fel

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti cu orez