autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Autor: asmin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: asmin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2013

Ingrediente
Ingrediente:, 8 cartofi medii de fiert, Pt.umplutura:, 100 gr.sunca fiarta, 200 gr. cascaval, 1 legatura ceapa verde, 1 rosie, 2 linguri ulei, sare si piper alb macinat, Pt.sos:, 300 ml.iaurt, 1 arpagic(sau ceapa), 1-2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Preparare:
Se spala cartofi si se freaca usor coaja iar apoi se taie in doua,pe lungime.Se scobeste interiorul cu o lingurita,astfel incat sa ramana o coaja groasa de 1 cm.Miezul scos se taie in cubulete mici.
Se taie sunca si cascavalul in cubulete,ceapa verde rondele,se opareste rosia,se decojeste si se toaca.Cuptorul se preancalzeste.
Se prajeste sunca in ulei fierbinte,pana ce devine usor crocanta.Se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si amestecul se caleste impreuna un scurt timp.Se ia de pe foc se adauga restul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza dupa gust.
Se aseaza jumatatile de cartof intro tava unsa si se umplu cu amestecul de sunca.Tava se tine la cuptorul incins la 200*C timp de aprox 50 min.,pana cand cartofii se inmoaie iar umplutura devine aurie.
Se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si arpagicul maruntit si se condimenteaza cu sare si piper.Sosul se serveste intr-un vas mic alaturi de cartofi fierbinti.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane

Vinete pane

Intr-un castron mai mare se amesteca faina, ouale, uleiul, piperul, cimbrul, drojdia, patrunjelul

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Se pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. Se indeparteaza moatele de la teci,

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 8 cartofi medii de fiert
  • Pt.umplutura:
  • 100 gr.sunca fiarta
  • 200 gr. cascaval
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper alb macinat
  • Pt.sos:
  • 300 ml.iaurt
  • 1 arpagic(sau ceapa)
  • 1-2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de asmin
Piersicute

Piersicute

Preparare: Pentru compozitie se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste,apoi punem uleiul,praful

1 vot    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Clatite inimioare

Clatite inimioare

Preparare: Se amesteca toate ingredientele si la sfarsit se adauga uleiul incins peste compozitie

1 vot    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Cartofi in evantai cu cascaval

Cartofi in evantai cu cascaval

Preparare: Se cresteaza cartofii pe lungime in feliute,dar fara a taia feliile de tot.In acest fel

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu dovlecei