autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi copti cu sunca si cascaval

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, , 8 cartofi medii (aprox 1,2 kg), , pt umplutura:, , 100 g cascaval, 1 legatura ceapa verde, 1 rosie, 2 linguri ulei, sare si piper macinat, , pt sos:, , 300 ml iaurt, 1 arpagic, 1-2 catei de usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

1- se spala cartofii si se freaca usor coaja, iar apoi se taie in doua, pe lungime.Se scobeste interiorul cu o lingurita, astfel incat sa ramana o coaja groasa de 1 cm.Miezul scos se taie in cubulete mici.
2- se taie sunca si cascavalul in cubulete.Se curata ceapa verde si se spala.Partea alba se taie in cubulete,iar cea verde in rondele.Se opareste rosia, se decojeste si se toaca.Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
3- se prajeste sunca in uleiul fierbinte, pana devine usor crocanta.Se adauga cubuletele de cartofi si ceapa si amestecul se caleste impreuna un timp scurt.Se ia de pe foc, se adauga retul ingredientelor de la umplutura si se condimenteaza dupa gust.
4- se aseaza jumatatile de cartofi intr-o tava unsa si se umplu din belsug cu amestecul cu sunca.Tava se tine in cuptorul incins timp de aproximativ 50 de minute, pana cand cartofii se inmoaie, iar umplutura devine aurie.
5- se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat si arpagicul maruntit si se condimenteaza cu sare si piper.Sosul se serveste intr-un vas mic, alaturi de cartofii fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Preparare: Se spala cartofi si se freaca usor coaja iar apoi se taie in doua,pe lungime.Se scobeste

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi copti cu sunca si cascaval

Cartofi copti cu sunca si cascaval

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. se scobeste interiorul cu o linguritza

14 voturi    5 comentarii
25 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    O reteta buna si gustoasa.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Foarte buni! Si eu ii umplu cu diferite amestecuri.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 8 cartofi medii (aprox 1,2 kg)
  • pt umplutura:
  • 100 g cascaval
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper macinat
  • pt sos:
  • 300 ml iaurt
  • 1 arpagic
  • 1-2 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Musaca de vinete cu carne de pui