autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi crocanti

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2009

Ingrediente
500 g cartofi, sare, 1 lingurita zahar, condimente (boia, piper, curry, etc.), 4-5 linguri faina, ulei pentru prajit

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

39 voturi

Mod de preparare

1. Se curata cartofii, se taie in cubulete (1,5-2 cm).
2. Se fierb pe jumatate in apa cu sare si o lingurita de zahar.
3. Se scurg bine si se dau prin faina cu putina boia, sare, piper, curry sau allte condimente.
4. Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc frumos. Sunt crocanti pe dinafara, pufosi si gustosi inauntru.
Eu ii prajesc in ulei de palmier cu zero colesterol, nu se arde si nu miroase.
Se pot manca simpli, cu branza, garnitura langa peste sau fripturi.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi crocanti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi crocanti la cuptor

Cartofi noi crocanti la cuptor

1. Se incinge cuptorul la 220ºC.Se fierb cartofii pana se inmoaie, aprox.12 minute..Se scurg, se

2 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene
CARTOFI CROCANTI

CARTOFI CROCANTI

Cartofi se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mai mari, se spala si se pun la fiert in

4 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009

      Bineinteles. Va astept. Am mai facut cu peste.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Multumesc!Suna a invitatie la masa!Am sa impart farfuria cu dicarmencitta.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Super arata si mancarea si doamna,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

39 voturi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • condimente (boia
  • piper
  • curry
  • etc.)
  • 4-5 linguri faina
  • ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Tocanita de pui cu branza de burduf