autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
# 8 cartofi albi mai mari, # 1 ardei kapia rosu, # 2-3 peperoni, # 400 g telemea, # 300 g cascaval, # 200 g branza topita feliata, # 100 g unt, # 500 ml lapte, # 5 linguri cu varf de smantana, # 1 ou, # cativa catei de usturoi/usturoi granulat dupa gust, # 1 lingurita baza pentru mancaruri, # cateva fire de patrunjel, # piper, cimbru, maghiran dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Sunt foarte buni, fiind preparati cu mai multe feluri de branza, smantana, lapte, unt si cu ardei gras si peperoni care le dau un gust picant.
Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii foarte subtiri, de 2-3 mm. Ungeti un vas termorezistent cu putin unt, apoi asezati un strat de felii de cartofi suprapuse putin una peste alta. Trebuie lucrat repede cu cartofii, ca sa nu se inroseasca. Radeti telemeaua si cascavalul pe razatoarea mare.
Presarati jumatate din cantitatea de telemea si cascaval, acoperiti cu felii de branza topita, adaugati jumatate din ardeiul kapia feliat subtire, feliute de peperoni si cateva bucatele de unt. Acoperiti cu restul de felii de cartofi, felii de branza topita si presarati din nou cu cu telemea si cascaval ras. Mai adaugati feliute de peperoni si de ardei, frunze de patrunjel, restul de unt taiat bucatele si turnati peste cartofi un dressing preparat din lapte, smantana, baza pentru mancaruri, condimente si un ou.
Dati vasul la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam o ora, apoi dati focul la mediu si lasati 25-30 minute, pana se rumeneste frumos.
Mancarea este gata, scoateti vasul din cuptor, lasati sa se racoreasca putin si serviti-o calda la masa. Decorati cu verdeata. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi prajiti cu cascaval

Cartofi prajiti cu cascaval

Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea speciala pentru cartofi cu gaurele sau se feliaza

27 voturi    12 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tandori chicken si curry cu legume

Tandori chicken si curry cu legume

Tandori chicken: Se incalzeste cuptorul la 220 grade,se spala bucatile de pui si se pun la uscat

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • # 8 cartofi albi mai mari
  • # 1 ardei kapia rosu
  • # 2-3 peperoni
  • # 400 g telemea
  • # 300 g cascaval
  • # 200 g branza topita feliata
  • # 100 g unt
  • # 500 ml lapte
  • # 5 linguri cu varf de smantana
  • # 1 ou
  • # cativa catei de usturoi/usturoi granulat dupa gust
  • # 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • # cateva fire de patrunjel
  • # piper
  • cimbru
  • maghiran dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu branza de burduf