autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
# 8 cartofi albi mai mari, # 1 ardei kapia rosu, # 2-3 peperoni, # 400 g telemea, # 300 g cascaval, # 200 g branza topita feliata, # 100 g unt, # 500 ml lapte, # 5 linguri cu varf de smantana, # 1 ou, # cativa catei de usturoi/usturoi granulat dupa gust, # 1 lingurita baza pentru mancaruri, # cateva fire de patrunjel, # piper, cimbru, maghiran dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Sunt foarte buni, fiind preparati cu mai multe feluri de branza, smantana, lapte, unt si cu ardei gras si peperoni care le dau un gust picant.
Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii foarte subtiri, de 2-3 mm. Ungeti un vas termorezistent cu putin unt, apoi asezati un strat de felii de cartofi suprapuse putin una peste alta. Trebuie lucrat repede cu cartofii, ca sa nu se inroseasca. Radeti telemeaua si cascavalul pe razatoarea mare.
Presarati jumatate din cantitatea de telemea si cascaval, acoperiti cu felii de branza topita, adaugati jumatate din ardeiul kapia feliat subtire, feliute de peperoni si cateva bucatele de unt. Acoperiti cu restul de felii de cartofi, felii de branza topita si presarati din nou cu cu telemea si cascaval ras. Mai adaugati feliute de peperoni si de ardei, frunze de patrunjel, restul de unt taiat bucatele si turnati peste cartofi un dressing preparat din lapte, smantana, baza pentru mancaruri, condimente si un ou.
Dati vasul la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam o ora, apoi dati focul la mediu si lasati 25-30 minute, pana se rumeneste frumos.
Mancarea este gata, scoateti vasul din cuptor, lasati sa se racoreasca putin si serviti-o calda la masa. Decorati cu verdeata. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branzeturi si ardei la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Dovlecelul,spalat,se rade pe razatoarea cu gauri mari;se presara cu 1/4 lingurita de sare si se

21 voturi    8 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • # 8 cartofi albi mai mari
  • # 1 ardei kapia rosu
  • # 2-3 peperoni
  • # 400 g telemea
  • # 300 g cascaval
  • # 200 g branza topita feliata
  • # 100 g unt
  • # 500 ml lapte
  • # 5 linguri cu varf de smantana
  • # 1 ou
  • # cativa catei de usturoi/usturoi granulat dupa gust
  • # 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • # cateva fire de patrunjel
  • # piper
  • cimbru
  • maghiran dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciuperci invelite