Cartofi cu carne la cuptor

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa
Cartofi cu carne la cuptor

Ingrediente

  • 1-1,5 kg cartofi
  • 500-700 g Carne orice tip preferat
  • 2 buc. medii Ceapa alba
  • 1 lingurita Boia ardei dulce
  • 0,5 lingurite Piper negru
  • 100 g Ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita Sare

Mod de preparare

Carnea spalata se portioneaza, se sareaza si se amesteca cu boia, piper.

Se adauga ceapa taiata felii (fidea). Se amesteca bine cu mainile.

Cartofii curatati se taie bucati medii. Se amesteca cu carnea. Se adauga ulei si se amesteca iarasi cu mainile.

Tava de cuptor este tapetata cu o folie de aluminiu, iar in ea se pun cartofii cu carnea. Se acopera tava cu alta folie de aluminiu

Se tin la cuptor 1,5-2 ore. Dupa 1 ora verificati daca s-au copt cartofii. Cand sunt gata, se indeparteaza folia, se sareaza ( anterior cartofii nu se sareaza ca sa nu devina tari)

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor