Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele, asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.
Cand intra furculita in ei sunt gata. O sa ii strecuram si intr-un castron ii facem piure, zdrobim pana sunt pe jumate gata. Laptele cald il turnam peste cartofii pe jumate zdrobiti. Cascavalul il razuim direct peste cartofi ( razuim 150 gr), omogenizam si gustati daca mai trebuie sare.
Asezam cartofii intr-o tava iar deasupra razuim restul de cascaval. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute ( pana se rumeneste usor cascavalul )
Bucatile de carne batute le dam prin faina si dupa aceea prin ouale batute cu putina sare, si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins pe o parte si alta.
Le scurgem de ulei ( eu le asez intr-un vas pe un servetel de hartie) si le pastram calde. Pregatim si salata dupa preferinte.
Eu am servit alaturi de o salata de sfecla rosie proaspata pe care am facut-o astfel: am curatat 2 bucati de sfecla rosie si am razuit-o pe razatoarea mica, am stropit-o cu zeama de la o lamaie si cu 2 linguri ulei de masline extravirgin. Asezonam cu putina sare si amestecam de cateva ori. Serviti cartofii calzi impreuna cu snitele si ele calde , iar alaturi de ele salata preferata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii