Carnea de curcan o taiem in fasii subtiri si o batem cu batatorul de snitele, asezonam cu sare si piper si lasam cel putin 1 ora. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare.
Cand intra furculita in ei sunt gata. O sa ii strecuram si intr-un castron ii facem piure, zdrobim pana sunt pe jumate gata. Laptele cald il turnam peste cartofii pe jumate zdrobiti. Cascavalul il razuim direct peste cartofi ( razuim 150 gr), omogenizam si gustati daca mai trebuie sare.
Asezam cartofii intr-o tava iar deasupra razuim restul de cascaval. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute ( pana se rumeneste usor cascavalul )
Bucatile de carne batute le dam prin faina si dupa aceea prin ouale batute cu putina sare, si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins pe o parte si alta.
Le scurgem de ulei ( eu le asez intr-un vas pe un servetel de hartie) si le pastram calde. Pregatim si salata dupa preferinte.
Eu am servit alaturi de o salata de sfecla rosie proaspata pe care am facut-o astfel: am curatat 2 bucati de sfecla rosie si am razuit-o pe razatoarea mica, am stropit-o cu zeama de la o lamaie si cu 2 linguri ulei de masline extravirgin. Asezonam cu putina sare si amestecam de cateva ori. Serviti cartofii calzi impreuna cu snitele si ele calde , iar alaturi de ele salata preferata.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii