Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite ( sa ramana ca niste barcute).
Miezul il pastram.
Ceapa o taiem marunt si o calim in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.Adaugam ciupercile taiate cuburi si ardeiul gras taiat feliute subtiri.
Lasam pe foc pana se inmoaie toate.
Adaugam rosia decojita si taiata cuburi mici,
miezul scos de la cartofii fierti, patrunjelul tocat fin
si potrivim gustul cu sare, piper,boia dulce.
Mai lasam 2-3 minute si oprim focul.
Dupa ce compozitia s-a racit putin adaugam oul si amestecam bine.
Umplem fiecare jumatate de cartof cu compozitia de ciuperci si le asezam apoi intr-o tava unsa cu unt.Peste ele mai adaugam o cana cu apa amestecata cu 2 linguri cu bulion si putina sare.
Dam la cuptor 25-30minute sa se gratineze.
Se servesc calzi cu smantana, cu branza rasa, simpli sau alaturi de orice salata de legume de vara.
Daca vrei sa pregatesti reteta de post nu mai adaugi oul si va fi la fel de buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii