Cartofi cu ciuperci la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cartofi cu ciuperci la cuptor

Ingrediente

  • 4 cartofi potriviti
  • 200 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • o jumatate ardei gras
  • o rosie
  • un fir de ceapa verde
  • un ou
  • patrunjel
  • sare, piper
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri bulion

Mod de preparare

Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite ( sa ramana ca niste barcute).

Miezul il pastram.

Ceapa o taiem marunt si o calim in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.Adaugam ciupercile taiate cuburi si ardeiul gras taiat feliute subtiri.

Lasam pe foc pana se inmoaie toate.

Adaugam rosia decojita si taiata cuburi mici,

miezul scos de la cartofii fierti, patrunjelul tocat fin

si potrivim gustul cu sare, piper,boia dulce.

Mai lasam 2-3 minute si oprim focul.

Dupa ce compozitia s-a racit putin adaugam oul si amestecam bine.

Umplem fiecare jumatate de cartof cu compozitia de ciuperci si le asezam apoi intr-o tava unsa cu unt.Peste ele mai adaugam o cana cu apa amestecata cu 2 linguri cu bulion si putina sare.

Dam la cuptor 25-30minute sa se gratineze.

Se servesc calzi cu smantana, cu branza rasa, simpli sau alaturi de orice salata de legume de vara.

Daca vrei sa pregatesti reteta de post nu mai adaugi oul si va fi la fel de buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc