autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu costita afumata

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 septembrie 2009

Ingrediente
1kg cartofi, 150g costita afumata, 2 cepe, 100g ulei, o lingura cu varf de faina, 5 oua, 100 ml lapte, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare, se scurg, se curata si se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt si se caleste putin in ulei. Se adauga costita taiata cubulete si se calesc impreuna 2-3 minute la foc incet, apoi se ia tigaia de pe foc. Se amesteca ceapa si costita calite cu cartofii, se pipereaza sisareaza dupa gust, se pune compozitia intr-un vas de cuptor uns cu ulei si se toarna peste ea galbenusurile amestecate cu laptele, faina si alusurile batute bine(eventual, daca mai trebuie si putina sare). Se da vasul la cuptor pentru gratinare.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Intr-un vas mai mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa, morcovul si radacinoasele si tulpina

31 voturi    12 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de cartofi cu costita afumata

Mancare de cartofi cu costita afumata

Se taie costita bucati si se pune ca calit, apoi se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca. Se

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Miel cu legume