Ingrediente
[pentru 2 portii], 2 linguri de ulei de orez, 1 ceapa, tocata grosier, 4 catei de usturoi, tocati grosier, 1-2 ardei iute, tocat grosier, 2-3 cm bucata de ghimbir, tocata grosier, 3-4 lingurite de amestec curry, sare, piper, proaspat macinat, 4 cartofi, curatati si taiati feliute (circa 600 g in total), 1 cutie cu rosii tocate, circa 400 g, 2 linguri de pasta de rosii, 1 lingurita de zahar, apa, cata este nevoie, cateva fire de patrunjel proaspat, tocate marunt
Dificultate: Redusa | Timp: 23 min
4 voturi
Mod de preparare
Se proceseaza ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul cu putina sare, pana se obtine o pasta omogena.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga mixtura de ceapa, curry, sare si piper. Se amesteca bine si se gateste, la foc mediu, circa 2 minute.
Se adauga cartofii si se amesteca bine. Se sareaza si se gatesc 1-2 minute, apoi se micsoreaza flacara si se acopera tigaia. Se gatesc cartofii 4-5 minute, amestecand ocazional.
Se adauga la cartofi rosiile, pasta de rosii, zahar si apa cata trebuie pentru a acoperi cartofii. Se gatesc cartofii 5-8 minute, sau pana ce sunt facuti. Se gusta si se potrivesc de sare si piper. Se adauga patrunjel tocat si se amesteca.
Se servesc cartofii ornati cu frunze de patrunjel.