autor:

Georgeta Dumitrescu

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu orez

Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 noiembrie 2010

Ingrediente
1 kg cartofi, 200gr.orez, 2 cepe potrivite, 7 linguri ulei, sare,, 1 legatura patrunjel, 1 lingura de vegeta

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala,se curata si se taie in felii subtiri cartofii.
Se toaca marunt ceapa si se inabusa putin in 6 linguri cu ulei.Peste ceapa se toarna si orezul spalat si scurs bine de zeama.Se sareaza si se condimenteaza cu piper dupa gust.
Intr-o tava unsa cu 1 lingura de ulei se pune jumatate din feliile de cartofi,se presara peste ei putina vegeta,
se pune ceapa se orezul,se presara patrunjelul tocat si se acopera cu feliile de cartofi ramase si se presara putina vegeta.Se pun cca.700 ml.apa si se dau la cuptor pentru 45 minute ,pana scade sosul format.Se poate servi ca mancare de post, sau se pate rade deasupra cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui cu orez si cartofi la cuptor

Piept de pui cu orez si cartofi la cuptor

Orezul l-am fiert aparte. Cartofii i-am fiert in coaja apoi i-am curatat si i-am zdrobit pana s-au

2 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Macrou la cuptor cu garnitura de orez si cartofi

Macrou la cuptor cu garnitura de orez si cartofi

Se pregateste pestele, se dezgheata, se spala, se taie capetele care nu ne trebuie si apoi se taia

16 voturi    12 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 200gr.orez
  • 2 cepe potrivite
  • 7 linguri ulei
  • sare,
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura de vegeta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Broccoli la cuptor