Se spală cartofii, se decojesc şi se pun la fiert într-o oală cu apă cât să-i acopere ,la care adăugăm 1 linguriţă de sare. Când furculiţa va pătrunde uşor în ei înseamnă că sunt gata, îi strecurăm şi îi lăsăm la răcit.
Separat, fierbem ouăle tari (5-7 minute de dat în clocot), le lăsăm la răcit şi le decojim.
Tăiem apoi cartofii în felii de 1/2 cm şi ouăle chiar mai subţiri dacă avem un instrument de tăiere special sau un cuţit bun.
Tapetăm o tavă pentru cuptor cu o lingură de ulei şi puţin pesmet presărat uniform.
Aşezăm un rând de felii de cartofi, apoi un rând de ouă, stropim ouăle cu ulei, presărăm puţină sare, punem smântână deasupra lor şi presărăm cu un strat fin de pesmet, apoi continuăm cu alt strat de cartofi, apoi de ouă şi tot aşa, până terminăm de pus toate feliile.
La sfârşit, amestecăm făina cu laptele dulce până nu mai sunt cocoloaşe şi o turnăm de la un capăt la altul în tavă, peste compoziţia pusă deja, iar la sfârşit mai presărăm puiţin pesmet. Se pune la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, până vedem că a prins deasupra o culoare gălbuie. Scoatem tava , presărăm deasupra un strat subţire de parmezan (neapărat parmezan, nu altă categorie de brânză), acoperim şi lăsăm să se topească parmezanul şi să se răcească suficient mâncarea ca să o putem servi.
Se serveşte alături de o salată sau murături.
Este foarte bună în ziua în care am gătit-o, dar e bine să evităm păstrarea la frigider şi reîncălzirea ei a doua zi pentru că îşi va pierde din calităţi şi nu va mai fi la fel de bună.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii