autor:

Sinziana

» » , Aperitive cu oua, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu ouă la cuptor

Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2016

Ingrediente
- 1 kg de cartofi, - 4 ouă, - 4 linguri ulei de floarea soarelui, - 200 g smântână pentru gătit, - 200 ml lapte dulce, - 2 linguri rase de făină albă, - 2 linguri de pesmet foarte fin, - 1 lingură parmezan ras, - sare.

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se spală cartofii, se decojesc şi se pun la fiert într-o oală cu apă cât să-i acopere ,la care adăugăm 1 linguriţă de sare. Când furculiţa va pătrunde uşor în ei înseamnă că sunt gata, îi strecurăm şi îi lăsăm la răcit.

Separat, fierbem ouăle tari (5-7 minute de dat în clocot), le lăsăm la răcit şi le decojim.

Tăiem apoi cartofii în felii de 1/2 cm şi ouăle chiar mai subţiri dacă avem un instrument de tăiere special sau un cuţit bun.

Tapetăm o tavă pentru cuptor cu o lingură de ulei şi puţin pesmet presărat uniform.

Aşezăm un rând de felii de cartofi, apoi un rând de ouă, stropim ouăle cu ulei, presărăm puţină sare, punem smântână deasupra lor şi presărăm cu un strat fin de pesmet, apoi continuăm cu alt strat de cartofi, apoi de ouă şi tot aşa, până terminăm de pus toate feliile.

La sfârşit, amestecăm făina cu laptele dulce până nu mai sunt cocoloaşe şi o turnăm de la un capăt la altul în tavă, peste compoziţia pusă deja, iar la sfârşit mai presărăm puiţin pesmet. Se pune la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute, până vedem că a prins deasupra o culoare gălbuie. Scoatem tava , presărăm deasupra un strat subţire de parmezan (neapărat parmezan, nu altă categorie de brânză), acoperim şi lăsăm să se topească parmezanul şi să se răcească suficient mâncarea ca să o putem servi.

Se serveşte alături de o salată sau murături.

Este foarte bună în ziua în care am gătit-o, dar e bine să evităm păstrarea la frigider şi reîncălzirea ei a doua zi pentru că îşi va pierde din calităţi şi nu va mai fi la fel de bună.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ouă la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi la cuptor cu oua si cas

Cartofi la cuptor cu oua si cas

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Se taie apoi in jumatati si se aseaza intr-o

13 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
cartofi cu carne si oua la cuptor

cartofi cu carne si oua la cuptor

Se spala cartofii, se taie in jumatati si se pun intr-o oala cu apa la fiert 35-40 de min pana se

12 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg de cartofi
  • - 4 ouă
  • - 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • - 200 g smântână pentru gătit
  • - 200 ml lapte dulce
  • - 2 linguri rase de făină albă
  • - 2 linguri de pesmet foarte fin
  • - 1 lingură parmezan ras
  • - sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi noi cu cascaval