autor:

Andra

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”

Autor: Andra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
800g cartofi, 6 oua, otet si sare. Pentru sos: unt 4 linguri faina, 800 ml. lapte, sare, piper, nucsoara.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata, se taie rondele si se aseaza intr-un vas termorezistent. Ouale se fierb, se taie deasemenea felii si se aseaza peste cartofi, se sareaza si se adauga cateva picaturi de otet. Intr-o cratita se topeste untul, se presara faina amestecand mereu cu un tel, se adauga treptat laptele cald amestecand incontinuu pana se obtine sosul. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se acopera totul cu acest sos si se da la cuptor. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

Spalam carnita. Curatam si spalam legumele. Tocam carnita, impreuna cu ceapa si patrunjelul. Adaugam

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
LICHIU CU VARZA

LICHIU CU VARZA

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale,

34 voturi    13 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

    reteta buna,dar se poate presara si niste cascaval pentru o gratinare faina.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Foarte bun. E pe gustul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Andra
Pulpe la punga cu legume

Pulpe la punga cu legume

Se pune 1/2 din ceapa taiata rondele pe fundul pungii de cuptor, peste se aseaza carnea condimentata,

2 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi
Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pieptul de pui se taie in fasii de un deget grosime. Usturoiul si patrunjelul se toaca. Se pun intr-un

23 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Blue lagoon

Blue lagoon

Toate ingredientele se agita energic, de cateva ori, intr-un shaker plin pe jumatate cu cuburi de

5 voturi    4 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cuşcuş cu friptură de pui şi salata verde