autor:

Andra

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”

Autor: Andra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
800g cartofi, 6 oua, otet si sare. Pentru sos: unt 4 linguri faina, 800 ml. lapte, sare, piper, nucsoara.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata, se taie rondele si se aseaza intr-un vas termorezistent. Ouale se fierb, se taie deasemenea felii si se aseaza peste cartofi, se sareaza si se adauga cateva picaturi de otet. Intr-o cratita se topeste untul, se presara faina amestecand mereu cu un tel, se adauga treptat laptele cald amestecand incontinuu pana se obtine sosul. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se acopera totul cu acest sos si se da la cuptor. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu feta si nuci

Dovlecei umpluti cu feta si nuci

Curatam dovleceii si ii taiem in 2 pe lungime. Asezam dovleceii intr-o tava acoperita cu hartie de

16 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi cu unt de arahide si rozmarin la cuptor

Cartofi noi cu unt de arahide si rozmarin la cuptor

Curatam cartofii si ii spalam in apa rece. Intr-un bol amestecam ca si la maioneza untul de arahide

6 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

    reteta buna,dar se poate presara si niste cascaval pentru o gratinare faina.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Foarte bun. E pe gustul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Andra
Pulpe la punga cu legume

Pulpe la punga cu legume

Se pune 1/2 din ceapa taiata rondele pe fundul pungii de cuptor, peste se aseaza carnea condimentata,

2 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi
Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pieptul de pui se taie in fasii de un deget grosime. Usturoiul si patrunjelul se toaca. Se pun intr-un

22 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Blue lagoon

Blue lagoon

Toate ingredientele se agita energic, de cateva ori, intr-un shaker plin pe jumatate cu cuburi de

5 voturi    4 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cartofi si dovlecei cu brinza la cuptor