autor:

Andra

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”

Autor: Andra (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andra (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
800g cartofi, 6 oua, otet si sare. Pentru sos: unt 4 linguri faina, 800 ml. lapte, sare, piper, nucsoara.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata, se taie rondele si se aseaza intr-un vas termorezistent. Ouale se fierb, se taie deasemenea felii si se aseaza peste cartofi, se sareaza si se adauga cateva picaturi de otet. Intr-o cratita se topeste untul, se presara faina amestecand mereu cu un tel, se adauga treptat laptele cald amestecand incontinuu pana se obtine sosul. Se adauga sare, piper si nucsoara. Se acopera totul cu acest sos si se da la cuptor. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciupercute umplute

Ciupercute umplute

Curatam ciupercile,le spalam si le scurgem bine apoi le scoatem piciorusul si cu o lingurita scobim

10 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    Super !

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2009

    reteta buna,dar se poate presara si niste cascaval pentru o gratinare faina.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Foarte bun. E pe gustul meu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Andra
Pulpe la punga cu legume

Pulpe la punga cu legume

Se pune 1/2 din ceapa taiata rondele pe fundul pungii de cuptor, peste se aseaza carnea condimentata,

2 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi
Pui Shanghai

Pui Shanghai

Pieptul de pui se taie in fasii de un deget grosime. Usturoiul si patrunjelul se toaca. Se pun intr-un

22 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Blue lagoon

Blue lagoon

Toate ingredientele se agita energic, de cateva ori, intr-un shaker plin pe jumatate cu cuburi de

5 voturi    4 comentarii
1h
Cocktailuri si lichioruri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Mancare de fasole verde