Cartofi cu smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cartofi cu smantana

Ingrediente

  • Cartofi 1 kg
  • Ceapa alba 1 buc
  • Faina alba calitate superioara 2 linguri
  • Smantina 300-400 gr
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml
  • Frunza de dafin 2 buc
  • Marar 1 buc
  • Sare 1 lingurita (dupa gust)

Mod de preparare

Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert intr-o cratita.

Cand incep sa fiarba, se adauga frunza de dafin si se lasa la fiert pentru aproximativ 30 minute.

Peste 20 de minute, cand aproape sunt fierti cartofii se pregateste sosul de smantana.

Se toarna ulei intr-o tigaie si se caleste usor ceapa taiata marunt.

Peste 2-3 minute se adauga faina, se amestca si se lasa cateva minute pana se rumeneste ceapa usor.

Se adauga smantana si se amesteca. Se fierbe la foc mic, iar in acest timp se scurge zeama in care au fiert cartofii intr-o cratita mai mica.

Cu aceasta supa de cartofi se dizolva sosul de smantana daca e prea gros, adaugandu-se cate putin si amestecand pana ajungem la consistenta dorita. Se adauga sare dupa gust.

Se aduga sosul in cartofi, se amesteca bine, se adauga marar si se lasa la fiert inca 5 minute la foc mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci