Cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se pun la fiert intr-o cratita.
Cand incep sa fiarba, se adauga frunza de dafin si se lasa la fiert pentru aproximativ 30 minute.
Peste 20 de minute, cand aproape sunt fierti cartofii se pregateste sosul de smantana.
Se toarna ulei intr-o tigaie si se caleste usor ceapa taiata marunt.
Peste 2-3 minute se adauga faina, se amestca si se lasa cateva minute pana se rumeneste ceapa usor.
Se adauga smantana si se amesteca. Se fierbe la foc mic, iar in acest timp se scurge zeama in care au fiert cartofii intr-o cratita mai mica.
Cu aceasta supa de cartofi se dizolva sosul de smantana daca e prea gros, adaugandu-se cate putin si amestecand pana ajungem la consistenta dorita. Se adauga sare dupa gust.
Se aduga sosul in cartofi, se amesteca bine, se adauga marar si se lasa la fiert inca 5 minute la foc mic.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii