autor:

» » , Aperitive, Salate

Cartofi cu spanac si Mozzarella

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 750 g cartofi marunti (nesfaramiciosi), , 1 tulpina mica de praz, , 2 catei de usturoi, , 1 lingura ulei, , 1/4 l lapte, , 250 g smantana subtire (sau frisca nebatuta), , 1/2 lingura faina, , 350 g spanac, , 150 g Mozzarella, , 5 fire maghiran, , sare, , nucsoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala bine cartofii (cu peria). Prazul curatat se taie rondele, iar usturoiul se toaca marunt. Se-ncinge uleiul intr-o cratita si se calesc rondelele de praz si usturoiul. Se adauga laptele, smantana (sau frisca) si faina diluata in putina apa si se lasa sa dea in clocot, amestecand intruna. Se adauga cartofii intregi, se acopera cratita cu un capac si se fierb, la foc mic, circa 20 de minute. Se curata spanacul, se spala bine, se pune asa ud intr-o craticioara, se acopera cu capac si se lasa pe foc mic sa se inmoaie. Se scurge apoi intr-o strecuratoare si - eventual - se mai stoarce putin. Se amesteca cu cartofii, impreuna cu Mozzarella scursa si taiata cubulete, si se lasa pe foc pana ce se topeste branza. Se incorporeaza maghiranul tocat marunt si se condimenteaza cu sare si putina nucsoara rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu spanac si Mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata cu carne pui

Salata cu carne pui

Dupa ce legumele si carnea au fiert in supa de pui se scot, se lasa sa se racoreasca si se toaca

105 voturi    19 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Salata dietetica

Salata dietetica

Se fierbe orezul si mazarea. Dupa ce s-au racit, se amesteca, se asezoneaza cu sare (dupa preferinta).

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Estera Flori (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

    Este o reteta foarte buna pentru aceasta perioada de inceput de vara.

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 750 g cartofi marunti (nesfaramiciosi)
  • 1 tulpina mica de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 1/4 l lapte
  • 250 g smantana subtire (sau frisca nebatuta)
  • 1/2 lingura faina
  • 350 g spanac
  • 150 g Mozzarella
  • 5 fire maghiran
  • sare
  • nucsoara rasa.

Raporteaza reteta

Estera Flori (Chef de cuisine)

Este o reteta foarte buna pentru aceasta perioada de inceput de vara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

8 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata mixta