Cartofi evantai

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Cartofi evantai

Ingrediente

  • 6-8 cartofi medii
  • 250 gr. bacon felii sau cubulete
  • unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • 150 gr. cașcaval
  • Pentru garnitura:
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 iaurt sau 150 gr.smantana

Mod de preparare

Se curata cartofii si se spala, dupa care se taie felii subtiri. Nu taiati cartoful pana jos, astfel incat sa puteti pune baconul intre felii.

Se ia o tava pe care se pune hartie de copt. Se asează cartofii, se pun sare, piper deasupra, putin ulei sau unt si se dau la cuptor aproximativ 30 de minute.

Se scot, iar pe deasupra se rade cascaval si se baga inapoi la cuptor pana cand sunt facuti. Opțional, se poate pune pe deasupra cate o crenguța de rozmarin.

Separat, se prepara un mujdei de usturoi cu iaurt sau smantana, care se servește cu cartofii.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi