autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi Frantuzesti

Autor: mara (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mara (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
6-7 cartofi, 300 gr branza telemea (cascaval), 175 ml smantana, oregano, 2 oua

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Cartofii se coc / fierb, dupa care se taie rondele. Intr-o cratita mai adanca (tapata cu unt in prealabil) se aseaza in straturi: 1 strat de cartofi, un strat de branza / cascaval si unul de smantana, presarand condimente la fiecare strat de smantana.
Se repeta operatiunea pana se epuizeaza ingredientele, dupa care de bat doua oua si se toarna deasupra.

La final, se da la cuptorul incins in prealabil timp de 20 - 30 minute.

Se serveste fierbinte!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Este o mancare delicioasa si usor de preparat. Aceasta este reteta care o fac cel mai des si este

50 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Fierbem

57 voturi    18 comentarii
20 min
Salate din oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 6-7 cartofi
  • 300 gr branza telemea (cascaval)
  • 175 ml smantana
  • oregano
  • 2 oua

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi pai cu piept de pui