Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
Cartofi, brinza telemea, oua fierte si crude, cirnati afumati sau salam afumat, slanina afumata sau costita (optional), smintina, sare, piper dupa gust.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie felii de 1/2 cm grosime. Se ia o tava yena se unge cu unt, se pune un strat de cartofi, un strat de brinza sfarimata, smintina (nu multa), peste brinza se pun felii de oua (cite considerati), se pune iar un strat de cartofi, smintina, felii de cirnati sau salam si slaninuta (daca doriti) si iar felii de ou, se presara un pumn de brinza, ultimul strat sa fie de cartofi peste care se toarna smintina.
Se serveste fierbinte ca garnitura sau individual cu patrunjel tocat deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se spala foarte bine cartofii si se pun la fiert, in coaja, intr-un litru de apa rece, aproximativ
97 voturi
14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curatati cartofii si ii fierbeti in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii taiati in felii potrivit de
3 voturi
4 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Crina (Chef de cuisine):
Am pregatit si eu reteta asta , dar am adaugat si lapte cat sa acopar cartofii ca m-i s-a parut prea putin lichid si cartofii puteau sa ramana cruzi. A iesit spectacular. Super reteta! Felicitari.