Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1,5 kg de cartofi;
  • - 600 ml smantana;
  • - 400 gr pastrama/kaizer/sunculita
  • - 350 gr cascaval;
  • - 3 oua;
  • - 6 catei de usturoi;
  • - sare;
  • - piper.

Mod de preparare

Cartofii se fierb intregi in coaja. Dupa ce s-au fiert,se lasa putin sa se raceasca apoi se curata de coaja si se taie in 4.

Carnea (pastrama/kaizer/sunculita) se taie fasii sau cubulete.

Separat se bat ouale, apoi se adauga smantana, usturoiul pisat, sare si piper.

Intr-o tigaie inalta/ceaun se pune un strat de cartofi, apoi unul de carne si unul de cascaval ras, repetam operatiunea pana nu mai raman ingrediente.

La sfarsit adaugam sosul obtinul din smantana.

Se da la cuptor pentru cca.35min, pana cand deasupra devine aramie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise