autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi frantuzesti

Autor: Anna O (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anna O (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi rosii, 300 g branza telemea de oaie, 6 oua, 100 g unt, 100 g cascaval, 100 ml smantana, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa cu sare, acoperiti cu un capac. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se impart in felul urmator: jumatate se taie rondele si cealalta jumatate se paseaza cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

2. Se rade branza de oaie pe razatoarea mica si se amesteca cu 3 oua crude. Celelalte 3 oua se fierb bine. Se unge tava cu unt, pe toata suprafata si se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adauga pireul de cartofi si branza amestecata cu ouale.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust

3. Se adauga ouale fierte. Se acopera cu un alt strat de rondele, punem cascavalul ras si smantana si se baga la cuptorul incins. Dupa aproximativ 40 de minute se poate scoate din cuptor si servi.

Nu am poze dar promit ca o sa fac cat de curand.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Cartofi frantuzesti cu carnati de casa

Cartofi frantuzesti cu carnati de casa

Cartofi fierti se curata de coaja, se taie rondele sau cuburi, ( dupa preferinta), ouala se curata

10 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se fierb,cu coaja.Se fierb si ouale(tari). Cartofii si ouale se curata,apoi,se lasa sa

21 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 6 oua
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Mamaliga cu branza a la Oswaldo