Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 6 oua
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa cu sare, acoperiti cu un capac. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se impart in felul urmator: jumatate se taie rondele si cealalta jumatate se paseaza cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

2. Se rade branza de oaie pe razatoarea mica si se amesteca cu 3 oua crude. Celelalte 3 oua se fierb bine. Se unge tava cu unt, pe toata suprafata si se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adauga pireul de cartofi si branza amestecata cu ouale.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust

3. Se adauga ouale fierte. Se acopera cu un alt strat de rondele, punem cascavalul ras si smantana si se baga la cuptorul incins. Dupa aproximativ 40 de minute se poate scoate din cuptor si servi.

Nu am poze dar promit ca o sa fac cat de curand.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise