autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi frantuzesti

Autor: Anna O (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anna O (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg cartofi rosii, 300 g branza telemea de oaie, 6 oua, 100 g unt, 100 g cascaval, 100 ml smantana, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se pun sa fiarba in apa cu sare, acoperiti cu un capac. Dupa ce au fiert, se scot din apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja si se impart in felul urmator: jumatate se taie rondele si cealalta jumatate se paseaza cu blenderul sau cu telul special pentru cartofi.

2. Se rade branza de oaie pe razatoarea mica si se amesteca cu 3 oua crude. Celelalte 3 oua se fierb bine. Se unge tava cu unt, pe toata suprafata si se pune primul strat de rondele. Peste primul strat se adauga pireul de cartofi si branza amestecata cu ouale.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust

3. Se adauga ouale fierte. Se acopera cu un alt strat de rondele, punem cascavalul ras si smantana si se baga la cuptorul incins. Dupa aproximativ 40 de minute se poate scoate din cuptor si servi.

Nu am poze dar promit ca o sa fac cat de curand.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Curatati cartofii si ii fierbeti in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii taiati in felii potrivit de

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Budinci
Cartofi frantuzesti cu kaizer

Cartofi frantuzesti cu kaizer

1. Se fierb cartofii in coaja. 2. Se fierb 4 oua, iar celelalte doua se bat si se amesteca cu smantana. 3.

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 6 oua
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Sandwichuri crocante