autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009

Ingrediente
Avem nevoie de 700 grame de cartofi pentru fiert, eu folosesc cel mai adesea cartofii rosii sau cumpar sortiment special pentru fiert si facut la cuptor, 5 oua fierte tari, 150 grame de cascaval ras, 100 ml smantana, unt cat pentru uns vasul de pus la cuptor, sare, piper, o lingurita delikat de legume,2 felii de cascaval taiate subtire, 2 felii de jambon crud uscat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

50 voturi

Mod de preparare

Este o mancare delicioasa si usor de preparat. Aceasta este reteta care o fac cel mai des si este f consistenta, ii mancam mereu doar cu salata.
Preparare : fierbem cartofii in coaja si ii curatam apoi si fierbem ouale timp de 10 minute .
Pregatim restul ingredientelor si taiem fasii subtiri cele 2 feliii de jambon crud .
Intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt asezam cate un strat de rondele de cartofi, un strat de oua taiate tot rondele, un strat de cascaval ras, condimentam dupa fiecare strat si dupa acest procedeu punem toti cartofii si ouale. Deasupra asezam un strat subtire de cascaval ras, condimentam bine, punem smantana, adaugam cele doua felii de casval ( pentru a face o crusta aurie de cascaval) si punem feliutele de jambon.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 210 grade timp de 30-45 de minute in functie de cuptor, asezand vasul la jumatatea cuptorului. Sut gata atunci cand au sus o crusta aurie si cascavalul e complet topit . Se servesc calzi, eu i-am acompaniat de o salata asortata.Pentru a avea un aspect mai frumos am asezat salata in farfurie cu inelul de inox pentru decor si am decorat cu trei fire de ciboulette, un soriment de ceapa subtire de la care se folosesc numai cozile. Va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Se curata cartofii de coaja fiind noi si se fierb nu prea tare, iar ouale se fierb 15 minute, dupa

3 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Aperitive cu brinza
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se curata de coaja ,se taie felii mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Fierbem

57 voturi    18 comentarii
20 min
Salate din oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iuliana Giurgiu , 13 ianuarie 2015

    am sa incerc pare buna

  • Fara foto

    Iozefine Ivancov , 10 octombrie 2014

    super

  • Fara foto

    Andra Ali , 05 iulie 2014

    yammy

    • OROS

      OROS (Maestru bucatar) , 21 noiembrie 2013

      fac si eu ,si sunt foarte gustosi .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      o minunatie...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Felicitari !

    • Fara foto

      Sylvia , 31 mai 2010

      Va multumesc mult de aprecieri sunteti f dragute !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      O bunatate,am facut si eu si tare buni au iesit.Felicitari,pentru prezentare,draga Sylvia.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Foarte frumos, toate preparatele tale arata deosebit, aranjate si ornate cu gust, felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Arata nemaipomenit de bine ! Felicitari...ca de disparut din farfurie, cred ca nu a luat mult timp.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Multumesc

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

      Cred ca este o bunatate,o voi pregati si eu cat de curand .

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Deliciosi.Frumos prezentat.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

50 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de 700 grame de cartofi pentru fiert
  • eu folosesc cel mai adesea cartofii rosii sau cumpar sortiment special pentru fiert si facut la cuptor
  • 5 oua fierte tari
  • 150 grame de cascaval ras
  • 100 ml smantana
  • unt cat pentru uns vasul de pus la cuptor
  • sare
  • piper
  • o lingurita delikat de legume,2 felii de cascaval taiate subtire
  • 2 felii de jambon crud uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

OROS (Maestru bucatar)

fac si eu ,si sunt foarte gustosi .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de bruxelles pane