autor:

Adriana K.D.

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2010

Ingrediente
6-7 cartofi, 3 oua, 500-700g branza telemea, smantana de 20% grasime, sare, ulei, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

57 voturi

Mod de preparare

Cartofi se curata si se pun la fiert cu putina sare, apoi se scurg de apa si se lasa la racit.
Ouale se fierb cu putina sare ca sa se curete mai bine si cand sunt fierte se pun in apa rece.
Se unge o tava de yena cu putina ulei,unde apoi se pune un rand de cartofi taiati rondele, apoi smantana,ouale,branza telemea apoi se continua cu cartofi, smantana, branza telemea si pe deasupra se presara patrunjel verde.
Se da la cuptor pt 20-30 de minute.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o alta cratita se pun ouale la fiert tot in apa cu

125 voturi    21 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti Doina

Cartofi frantuzesti Doina

Se spala foarte bine cartofii si se pun la fiert, in coaja, intr-un litru de apa rece, aproximativ

97 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adriana Sita , 24 august 2014

    Reteta nu specifica cata smantana se pune.Cred ca e mai gustoasa cu o jumatate de lingurita de chimen macinat ..

  • Fara foto

    Virga Eusebiu , 09 martie 2014

    oh, mon dieu, a la francaise, ce bon-bon :)))

  • Fara foto

    Stela Cercel , 09 martie 2014

    O reteta minunata . Am facut o è f gustos

    • teodora49

      teodora49 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2014

      de fapt...eu mai fac si cu ce am prin casasi iese super...

    • Fara foto

      Cornelia Dragomir , 30 ianuarie 2014

      merge si chimen pus ii da o un gust mai bun

    • Fara foto

      GABRIELA SORA , 29 octombrie 2013

      EU AM PUS DEASUPRA SI MOZZARELLA A IESIT SUPER BUNA VA RECOMAND

    • Fara foto

      Rusu Angela , 23 octombrie 2013

      e bun,dar eu pun si un rand de carnat si la sfarsit cascaval ras

    • Fara foto

      Maricica Soaita , 23 octombrie 2013

      minunat! incerc si eu ,este ceva bun!

    • Fara foto

      Pandrea Andreea Pandrea , 22 octombrie 2013

      sorry dar recipientul se numeste vas de JENA . Jena este un oras german, unde se fabrica de zeci de ani acest tip de vase termorezistente,,,,,,,,

    • Fara foto

      Mari Klock , 22 octombrie 2013

      arata bine dar sunt la cura de slabire

    • Fara foto

      NICULESCU (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

      Si ca sa fie cu mai multe calorii (dar si mai gustosi)eu adaug un strat cu carnociori de casa taiati felii subtiri peste primul rand de cartofi.

    • Fara foto

      Saveta Gaspar , 22 octombrie 2013

      asta da mancare! dar,dar nu este pentru seara, ci doar pentru pranzzz!!!

    • Fara foto

      EMY , 22 octombrie 2013

      PUNE-TI SI PUTIN KAIZER SAU AFUMATURA PRINTRE

    • Fara foto

      Anna Marya Apetrei , 22 octombrie 2013

      yammmy

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2013

      Big like!!!

    • Fara foto

      Maria Cristina Mary , 15 septembrie 2013

      YAMI

    • Fara foto

      Olaru Olivian , 21 iulie 2013

      F. buni

    • ildy

      ildy (Chef de cuisine) , 07 martie 2013

      foarte buni,si satios in acelasi timp. felicitari pentru reteta!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2011

      Foarte buni!***** Si eu fac mereu , dar eu rad cartofii, telemeaua si ouale pe razatoarea mare. Am sa incerc si reteta ta ; este foarte aspectuoasa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

      Rapid si cu efect!!! Aratã minunat:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

57 voturi

Ingrediente

  • 6-7 cartofi
  • 3 oua
  • 500-700g branza telemea
  • smantana de 20% grasime
  • sare
  • ulei
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

teodora49 (Chef de cuisine)

de fapt...eu mai fac si cu ce am prin casasi iese super...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei