autor:

Vacariu_Fabiana

» » Budinci

Cartofi frantuzesti

Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vacariu_Fabiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 martie 2014

Ingrediente
-1 kg de cartofi, -400 gr carnati cabanos, -250 gr branza de vaca, -10 oua, -150-200 gr smantana, -cascaval (optional), -condimente dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h

25 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare (pentru a ramane mai fermi). Separat, 6 oua se pun si ele la fiert. Carnatii ii taiem bucatele mici si ii calim putin. Branzica se da prin razatoare. Cand sunt fierti cartofii si ouale se curata si se taie feli.



Intr-o tava tapetata cu putin ulei sau margarina asezam un rand de cartofi, apoi carnaciorul si ouale, iar apoi inca un strat de cartofi. Deasupra punem branzica rasa. Restul de oua (4) le batem impreuna cu smantana si compozitia rezultata o turnam uniform peste cartofi. Deasupra punem cascavalul ras sau taiat feliute. Se baga la cuptor pentru 20-25 minute pana cascavalul este rumenit!



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofii se fierb,cu coaja.Se fierb si ouale(tari). Cartofii si ouale se curata,apoi,se lasa sa

17 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu oua
Cartofi  franţuzeşti

Cartofi franţuzeşti

Se fierb cartofii în coajă, securăţă şi se taie felii. Se aşază într-un vas termorezistent

20 voturi    7 comentarii
55 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iliescu Gabriela Dana , 16 august 2015

    Cartofi frantuzesti imbunatatiti cu cabanos! Daca-i intrebam pe francezi... cred ca n-au auzit de asa ceva.

  • Fara foto

    cristina , 17 mai 2015

    Pare scump...si carnati si branza si cascaval si smantana...scump,domne..scump

  • Fara foto

    Serbenco Eugenia , 15 mai 2015

    Adica branza de vaci nu .....branzica de vaci

    • Fara foto

      roxana , 09 noiembrie 2014

      foarte buni

    • Fara foto

      Doina Rusu Pascu , 28 septembrie 2014

      imi place

    • Fara foto

      Mircea George , 02 august 2014

      adica rasa...JAJAJAJAJA

    • Fara foto

      Hotca Ruxandra-Anca , 15 mai 2014

      super...merita incercata!

    • Fara foto

      Petre Liliana , 14 aprilie 2014

      adica TELEMEA DE VACA

    • Fara foto

      Raducu Bardos , 14 aprilie 2014

      am so incerc si eu

    • Fara foto

      Vacariu Theodora Fabiana , 01 aprilie 2014

      simplu :) branza de vaci ... la noi in zona asa se zice :) nu e dulce :)

    • Fara foto

      Daniela Costandachi , 31 martie 2014

      Cum adică brânză de vaci dată prin răzătoare?

    • Fara foto

      Ionica Cernat , 30 martie 2014

      se vede delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

25 voturi

Ingrediente

  • -1 kg de cartofi
  • -400 gr carnati cabanos
  • -250 gr branza de vaca
  • -10 oua
  • -150-200 gr smantana
  • -cascaval (optional)
  • -condimente dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Vacariu_Fabiana
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se inlatura cozile si se curata primul invelis. Muschiuletul, cascavalul

15 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Panda

Prajitura Panda

Se bat spuma albusurile de la oua, impreuna cu sarea pana se intaresc putin, treptat se adauga zaharul

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Negresa de post

Negresa de post

Intr-un bol se pune faina, dupa care se adauga cacaua, uleiul, dulceata/gemul ( dupa preferinta eu

3 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de post

cristina

Pare scump...si carnati si branza si cascaval si smantana...scump,domne..scump

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca de ananas