Reteta postata pe: 25 martie 2014
Ingrediente
-1 kg de cartofi, -400 gr carnati cabanos, -250 gr branza de vaca, -10 oua, -150-200 gr smantana, -cascaval (optional), -condimente dupa gust
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare (pentru a ramane mai fermi). Separat, 6 oua se pun si ele la fiert. Carnatii ii taiem bucatele mici si ii calim putin. Branzica se da prin razatoare. Cand sunt fierti cartofii si ouale se curata si se taie feli.
Intr-o tava tapetata cu putin ulei sau margarina asezam un rand de cartofi, apoi carnaciorul si ouale, iar apoi inca un strat de cartofi. Deasupra punem branzica rasa. Restul de oua (4) le batem impreuna cu smantana si compozitia rezultata o turnam uniform peste cartofi. Deasupra punem cascavalul ras sau taiat feliute. Se baga la cuptor pentru 20-25 minute pana cascavalul este rumenit!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un
review
Se spala foarte bine cartofii si se pun la fiert, in coaja, intr-un litru de apa rece, aproximativ
97 voturi
14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Curatati cartofii si ii fierbeti in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii taiati in felii potrivit de
3 voturi
4 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
roxana , 09 noiembrie 2014
foarte buni
Doina Rusu Pascu , 28 septembrie 2014
imi place
Mircea George , 02 august 2014
adica rasa...JAJAJAJAJA
Hotca Ruxandra-Anca , 15 mai 2014
super...merita incercata!
Petre Liliana , 14 aprilie 2014
adica TELEMEA DE VACA
Raducu Bardos , 14 aprilie 2014
am so incerc si eu
Vacariu Theodora Fabiana , 01 aprilie 2014
simplu :) branza de vaci ... la noi in zona asa se zice :) nu e dulce :)
Daniela Costandachi , 31 martie 2014
Cum adică brânză de vaci dată prin răzătoare?
Ionica Cernat , 30 martie 2014
se vede delicioasa.