Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cartofi frantuzesti

Ingrediente

  • -1 kg de cartofi
  • -400 gr carnati cabanos
  • -250 gr branza de vaca
  • -10 oua
  • -150-200 gr smantana
  • -cascaval (optional)
  • -condimente dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in apa cu sare (pentru a ramane mai fermi). Separat, 6 oua se pun si ele la fiert. Carnatii ii taiem bucatele mici si ii calim putin. Branzica se da prin razatoare. Cand sunt fierti cartofii si ouale se curata si se taie feli.

Intr-o tava tapetata cu putin ulei sau margarina asezam un rand de cartofi, apoi carnaciorul si ouale, iar apoi inca un strat de cartofi. Deasupra punem branzica rasa. Restul de oua (4) le batem impreuna cu smantana si compozitia rezultata o turnam uniform peste cartofi. Deasupra punem cascavalul ras sau taiat feliute. Se baga la cuptor pentru 20-25 minute pana cascavalul este rumenit!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor