Cartofi frantuzesti cu kaizer

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cartofi frantuzesti cu kaizer

Ingrediente

  • 6 cartofi mari
  • 6 oua
  • 150 ml smantana
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei
  • 250 g branza
  • 150 g kaizer
  • sare, piper

Mod de preparare

1. Se fierb cartofii in coaja.

2. Se fierb 4 oua, iar celelalte doua se bat si se amesteca cu smantana.

3. Dupa ce cartofii sunt fierti se decojesc si se dau prin razatoarea mare intr-un bol.

4. Ouale fierte se taie feliute si se impart in doua pentru a fi de ajuns pentru umplutura dintre cele trei straturi de cartofi.

5. Se unge o tava cu unt si ulei si se adauga primul strat de cartofi. Se presara peste ei sare si piper. Se adauga feliile de oua fierte, branza rasa, kaizerul taiat cubulete, putin ulei si cateva linguri din compozitia de oua cu smantana.

5. Urmatorul strat este iar din cartofi rasi. Peste ei se adauga aceeasi compozitie ca la primul strat de cartofi.

6. Peste al treilea strat de cartofi si ultimul se adauga doar compozitia care a mai ramas de oua cu smantana si branza rasa.

7. Se da la cuptor aproximativ 45 minute.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor