autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti Doina

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 octombrie 2009

Ingrediente
6 cartofi roz mai mari, 5 oua, 150 g carnat afumat, 50 g sunculita, 50 g cascaval, 100 ml lapte, 1 lingura cu varf de smantana, cateva fire de patrunjel, 1 lingurita zahar, 2-3 linguri ulei, sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h

97 voturi

Mod de preparare

Se spala foarte bine cartofii si se pun la fiert, in coaja, intr-un litru de apa rece, aproximativ 20 minute. Se fierb 4 oua 8-10 minute, apoi se curata de coaja (vezi video).

Feliati subtire carnatul, sunculita si cascavalul. Dupa ce au fiert cartofii, lasati-i sa se racoreasca, apoi ii curatati de coaja si ii taiati felii de 8-10 mm grosime.

Ungeti un vas yenna cu ulei, puneti doua randuri de felii de cartofi, pe margine feliile de sunculita, apoi acoperiti cartofii cu un strat de felii de carnat. Continuati cu un strat de oua fierte tari taiate bucati, acoperiti cu restul de felii de cartofi si cu feliile de cascaval.

Amestecati intr-un vas laptele, smantana, oul crud ramas, sare, piper, zahar si verdeata tocata, omogenizati compozitia si turnati-o peste cartofi. Acoperiti vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si dati-l la cuptor la foc moderat 15 minute. Indepartati folia si mai lasati inca 10-15 minute pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti Doina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
BUDINCA DE DOVLECEL

BUDINCA DE DOVLECEL

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu leurda

Tarta cu leurda

Pregatim un aluat din oua, un praf de sare, ulei si iaurt . Intr-un bol separate, amestecam faina

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    batya (Chef de cuisine):

    AM PREGATIT FARA CARNAT SI FARA SUNCULITA,VEGETARIAN, A IESIT FOARTE BUN.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am preparat cartofii frantuzesti dupa reteta Doinei, si au iesit deliciosi. Eu insa rad pe razatoarea mare cartofii si ouale, iar deasupra cartofilor rad putin cascaval.

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carmina Ioana , 09 aprilie 2014

    deliciosi

  • Fara foto

    Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

    Foarte buni

  • Fara foto

    Maria (Maestru bucatar) , 18 martie 2013

    Un "vas yenna " e de fapt un vas "Jena" (se citeste iena) de la numele unei localitati din Germania unde se fabrica tot felul de articole de sticla termorezistenta dar si lentile de ochelari sau de obiective pt. microscoape, telescoape si camere foto, Carl Zeiss Jena.

    • Fara foto

      Bianca (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Excelenta reteta!

    • Fara foto

      cristea livia , 30 mai 2010

      cred ca este un deliciu. abia astept sa probez.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Foarte gustoasa reteta ta!Si eu o fac, dar rad cartofii si ouale pe razatoarea mare.

    • Fara foto

      vlad , 14 ianuarie 2010

      ii super mersi de reteta :D

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Multumesc mult.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Tare buna.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Un deliciu, nu am mai facut demult.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Multumesc, Cely.

    • Fara foto

      Cely , 03 noiembrie 2009

      Deliciosi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

97 voturi

Ingrediente

  • 6 cartofi roz mai mari
  • 5 oua
  • 150 g carnat afumat
  • 50 g sunculita
  • 50 g cascaval
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura cu varf de smantana
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingurita zahar
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Maria (Maestru bucatar)

Un "vas yenna " e de fapt un vas "Jena" (se citeste iena) de la numele unei localitati din Germania unde se fabrica tot felul de articole de sticla termorezistenta dar si lentile de ochelari sau de obiective pt. microscoape, telescoape si camere foto, Carl Zeiss Jena.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac