autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti gratinati

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
1 kg cartofi, 4 oua fierte tari, 300 g camati, 4 linguri de ulei sau 100 g unt, 200 ml smantana, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

42 voturi

Mod de preparare

Ouale se curata si se taie rondele. intr-un alt vas se fierb cartofii, apoi se curata si se taie rondele.

Carnatii se taie felii. Cu o lingura de ulei sau cu putin unt se unge un vas termorezistent.

Ingredientele se asaza in straturi, primul strat fiind de cartofi, deasupra, oua si car-nati, se repeta pana cand se consuma toate ingredientele.

Ultimul strat sa fie de cartofi; acesta se stropeste cu uleiul sau cu untul ramas, deasupra se toarna smantana si se pune in cuptorul fierbinte.

Se prajeste la foc mare, pana cand cartofii absorb smantana si suprafata devine rumena.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Placinta de cartofi si carne

Placinta de cartofi si carne

Pasul 1: Taiem bucatile de pui in cubulete. Presaram faina peste bucatile de carne si amestecam

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dal indian- mancare de linte rosie

Dal indian- mancare de linte rosie

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga piper proaspat macinat,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilica Tudor , 27 iulie 2014

    Arata bine

  • Fara foto

    Elena Caraman , 27 iulie 2014

    fac si eu

  • Fara foto

    Aceeasi Tot Eu , 13 martie 2014

    super fac si eu

    • Fara foto

      Jurnalul unei adolescente , 30 ianuarie 2014

      dragutz...:)

    • Fara foto

      Trandafir Paula , 30 ianuarie 2014

      dragutz...:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      o bunatate...

    • Fara foto

      Georgiana Panait , 24 octombrie 2013

      i love you ,fina.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • Fara foto

      ioneladan , 24 februarie 2009

      Se pot pune diverse condimente(in functie de preferintele fiecaruia)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

      Se poate face si fara carnati.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

42 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 oua fierte tari
  • 300 g camati
  • 4 linguri de ulei sau 100 g unt
  • 200 ml smantana
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui cu dovlecei en papillote Pui cu dovlecei en papillote

Se taie pieptul în doi lobi. Se ung cu unt şi se presară cu condimente. Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Placinta cu ciuperci