autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti gratinati

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
1 kg cartofi, 4 oua fierte tari, 300 g camati, 4 linguri de ulei sau 100 g unt, 200 ml smantana, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

36 voturi

Mod de preparare

Ouale se curata si se taie rondele. intr-un alt vas se fierb cartofii, apoi se curata si se taie rondele.

Carnatii se taie felii. Cu o lingura de ulei sau cu putin unt se unge un vas termorezistent.

Ingredientele se asaza in straturi, primul strat fiind de cartofi, deasupra, oua si car-nati, se repeta pana cand se consuma toate ingredientele.

Ultimul strat sa fie de cartofi; acesta se stropeste cu uleiul sau cu untul ramas, deasupra se toarna smantana si se pune in cuptorul fierbinte.

Se prajeste la foc mare, pana cand cartofii absorb smantana si suprafata devine rumena.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de ciuperci cu sos de smantana

Mix de ciuperci cu sos de smantana

Ciupercile se spala si se taie in 4, apoi se pun intr-o tigaie si se lasa pe foc sa fiarba in sucul

14 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Spanac scazut cu lapte si ochi de ou

Daca folosim spanac proaspat timpul de preparare creste cu circa 15 minute, timp care este necesar

57 voturi    21 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vasilica Tudor , 27 iulie 2014

    Arata bine

  • Fara foto

    Elena Caraman , 27 iulie 2014

    fac si eu

  • Fara foto

    Aceeasi Tot Eu , 13 martie 2014

    super fac si eu

    • Fara foto

      Jurnalul unei adolescente , 30 ianuarie 2014

      dragutz...:)

    • Fara foto

      Trandafir Paula , 30 ianuarie 2014

      dragutz...:)

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

      o bunatate...

    • Fara foto

      Georgiana Panait , 24 octombrie 2013

      i love you ,fina.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

      Cred ca sunt o bunatate !

    • Fara foto

      ioneladan , 24 februarie 2009

      Se pot pune diverse condimente(in functie de preferintele fiecaruia)

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

      Se poate face si fara carnati.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

36 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 oua fierte tari
  • 300 g camati
  • 4 linguri de ulei sau 100 g unt
  • 200 ml smantana
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Paella cu creveti