autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi frantuzesti la cuptor

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
cartofi, smintina, oua fierte, cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

411 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii si se taie rondele. Se asaza apoi in straturi, un strat de cartofi, unul de smantana, unul de oua fierte. Stratul de sus trebuie sa fie de cartofi si se toarna smintina deasupra. Dupa preferinta, la fiecare strat se poate adauga cascaval.

Se pune la cuptor pina se rumeneste. Aceasta mincare este mai buna fierbinte, dar poate fi mincata si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
cartofi frantuzesti la cuptor

cartofi frantuzesti la cuptor

cartofii se fierb cu sare si se taie rotunzi.se unge o tava cu unt apoi se aseaza un strat de carofi

40 voturi    10 comentarii
35 min
Budinci
Tocanita de spanac

Tocanita de spanac

Spalati spanacul in mai multe ape si puneti-l la fiert in 2 litri de apa clocotita cu putina sare

17 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • sonia

    sonia (Chef de cuisine):

    minunati eu am adaugat si cascaval

  • Diana

    Diana (Chef de cuisine):

    ff buni acesti cartofi!. ii ador!

  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    Pregatesc deseori reteta asta dar pun ouale nefierte, batute spuma ca pentru orice budinca sau sufleu. Asa cred ca e si mai usor digerabil.

  • 34 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    lucy , 31 mai 2017

    Sunt super buni

  • Fara foto

    Ana Pusca , 28 noiembrie 2015

    f buni cu cascaval

  • Fara foto

    Asanache Aneta , 30 august 2015

    foarte duni .

    • Fara foto

      Virginica Cepoi , 17 ianuarie 2015

      foarte buni !!!

    • Fara foto

      Musat Maria , 27 iunie 2014

      FOATRE BUNI!!!!

    • Fara foto

      Doina Budau , 26 aprilie 2014

      buna

    • Fara foto

      Obretin Marieana , 15 martie 2014

      Buni!

    • Fara foto

      Gatea Andreea , 05 ianuarie 2014

      foarte buni !!!

    • Fara foto

      Alina Alyna , 05 ianuarie 2014

      imi plac fff mult

    • Fara foto

      Malvina Santa , 30 decembrie 2013

      sunt foarte buneeee

    • Fara foto

      Timpa Anisoara , 05 decembrie 2013

      Foarte buni si gustosi! Adaug si cascaval !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

      Imi plac foarte mult cartofii pregatiti dupa aceasta reteta,in schimb deasupra amestec smantana cu 2 oua crude si putin .piper alb .

    • Fara foto

      Alexandra (Bucatar) , 01 noiembrie 2010

      DELICIOSI ACESTI CARTOFI :):)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Foarte gustosi!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      O bunatate de reteta. Intotdeauna la 3- 4 zile dupa Paste era preparata la mama acasa.Cum ramaneau o multime de oua rosii pentru a nu le pierde si sa nu se strice facea cate o tava mare de cartofi frantuzesti cu oua din belsug. E una din mancarile mele preferate. Eu o servesc cu smantana din belsug in fiecare farfurie , aparte de ceea ce pun in cuptor. O bunatate.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

      deliciosi

    • Fara foto

      alex , 31 octombrie 2009

      La reteta asta ii m-ai trebuie si putin pesmet si iasa super

    • Fara foto

      LUCIAN (Maestru bucatar) , 25 iulie 2009

      A iesit marfa!

    • Fara foto

      LUCIAN (Maestru bucatar) , 25 iulie 2009

      A iesit marfa!

    • Fara foto

      elvas , 14 iulie 2009

      Eu ii pregatesc in felul urmator : pun cartofii la fiert cam 10 min , intre timp intr-o tava pun uleiul . Dupa ce scot cartofii de la fiert ii pun in tava , presar peste ei sare si piper . Apoi intr-un bold pregatesc salam (preferabil cabanos) , ciuperci , 3-4 oua fierte bine toate taiate marunt , le amesterc in acel bold cu doua linguri de smantana , dupa care asez egal in tava peste toti cartofii , iar ultimul incredient este telemeaua care se rade pe deasupra . SE lasa la foc potrivit circa 45 min

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2009

      Eu curat cartofii de coaja si ii fierb in aburi, dupa care ii tai felii. Folosesc aceleasi ingrediente (pacat ca nu ni se spun cantitatile) dar mai pun sare si piper, fara ele mancarea ar fi foarte fada.

    • Fara foto

      ioana&florin , 14 martie 2009

      Este pt prima oara cand fac cartofi frantuzesti si pe cum arata imi place... akum sunt pusi la cuptor si ast sa se faca, bineinteles k am respectat reteta de la cap la coada nu cumva sa imi iese rau... O sa va spun dupaia daka mi_au iesit buni sau nu...:D:);)

    • Fara foto

      zoe , 14 martie 2009

      Foarte gustos si simplu de pregatit.

    • Fara foto

      ysa , 11 martie 2009

      Buna :) Trebuie neaparat bagati la cuptor clasic? La microunde nu e bine?

    • Fara foto

      Alexandru Paculea , 03 martie 2009

      E prima oara cand vreau sa fac aceasta reteta.Imi aduc bine aminte ca era foarte gustoasa si iata-ma pe punctul de a o face.O sa-i fac dupa reteta originala ca sa nu ma incurc. Multumesc!! si va spun cum au esit

    • Fara foto

      Anghek, Noua Zeelanda , 10 februarie 2009

      Eh, m-am bagat si eu in treaba si am facut cartofii conform retetei. Super buni. Merita incercat.

    • Fara foto

      ILEANA@YAHOO.COM , 09 februarie 2009

      Incercati acesti cartofi frantuzesti sa-i dati pe razatoare nu sa-i taiati rondele. O sa va placa, sunt sigura, pentru ca totul se absoarbe mai bine decat in rondele sau cubulete. Reteta se respecta, doar ca sa dau pe razatoarea mare cartofii.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2009

      Aceasta reteta o respect si eu intotdeauna...fara adaos de brinza sau carnati si este o...bunatate !!!

    • Fara foto

      natalia-chisinau , 19 noiembrie 2008

      Am gasit receta pe internet si am incercat-o, este una foarte delicoasa si usor de facut, ceea ce cred ca este apreciat de gospodine. Cartofii au iesit pur si simplu deliciosi !!!!

    • Fara foto

      cristina m , 29 octombrie 2008

      Si eu fac cartofi frantuzesti, dar ii fac astfel: pun cartofii la fiert, ii tai cubulete, pe urma ii pun intr-o tava unsa cu unt sau ulei, si asez un strat de cartofi si tai un ou fiert, pe urma iarasi, un strat de cartofi si tai un ou fiert pana se termina cartofii. Pe deasupra fac un sos de branza cu lapte si pun intr-o cratita un pic de ulei, se incinge un pic si adaug 2 linguri de faina, amestec un pic si sting cu lapte... amestec continuu sa nu se faca cocoloase... o iau de pe foc, pun branza data pe razatoare si adaug un pic de sare de lamaie sa ii dea un gust acrisor. Pe urma o pun la cuptor cca 15-20 min pana se rumeneste. Este o adevarata delicatesa.

    • Fara foto

      Silvia Avigail Shoham (Bucatar) , 13 septembrie 2008

      Si eu fac cartofi fratuzesti la cuptor, dar eu ii fac din cartofi cruzi. Inainte de a-i baga la cuptor ii acopar cu folie de aluminiu si ii las sa coaca inabusit in aburi. Pur si simplu sant deliciosi !!

    • Fara foto

      IOANA IORDANESCU (Chef de cuisine) , 18 iunie 2008

      Eu gatesc de 30 de ani si aceasta este una din retetele mele preferate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

411 voturi

Ingrediente

  • cartofi
  • smintina
  • oua fierte
  • cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

lucy

Sunt super buni

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei si rosii umplute, la cuptor Dovlecei si rosii umplute, la cuptor

Dovlecei spalati si stersi se taie la capete, apoi se taie in doua bucati egale.Se curata de miez, ajutandu-ne de o lingurita fara a

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei pane Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza cu sare si se lasa sa se scurga

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
DOVLECEL PANE