autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Cartofi gratinati

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2006

Ingrediente
303-400gr.tocana din carne de porc si vita, 1kg. cartofi, 5-6 oua, 250gr. carnat taranesc, 3dl. smantana, 4-5 linguri ulei, 70gr. trapist

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se prepara o tocana din carne de porc si vita. Cand tocana este rece, se da prin masina de tocat carne , dupa ce este scursa de zeama. Dupa ce s-a tocat, se amesteca cu zeama scursa. Se fierb in coaja cartofii, impreuna cu ouale, se strecoara si se curata ambele de coaja.Se unge o tava cu margarina sau unt (se poate folosi si un vas rezistent la foc),in care se pune un rand de cartofi , taiati rondele. Peste se aseaza un rand de carnat taranesc, taiat tot rondele .Acum , se aseaza tocana data prin masina de tocat, se niveleaza, iar apoi , vom pune ouale taiate, de asemenea, rondele.Se stropeste totul cu smantanaSe acopera cu un strat de cartofi, peste care se rade cascavalul.Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 25min.
Desigur ca , se poate prepara acest fel de mincare si cu carne tocata de vita sau vitel, gatita in prelabil sau carne de vita. Este delicios preparatul asa cum vi l-am propus eu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi cu piept de pui gratinati

Cartofi cu piept de pui gratinati

Cartofii ii decojim, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-un vas de apa la fiert cu putina

21 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Cartofi gratinati la cuptor

Cartofi gratinati la cuptor

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la prajit cateva minute, cat sa se inmoaie, nu sa

28 voturi    16 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Ion Padure (Chef de cuisine) , 18 iunie 2008

    CSe obtin cartofi cu crusta si aromati daca au fost mai intai nabusiti putin si dupa aceea bagati la cuptor.

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 303-400gr.tocana din carne de porc si vita
  • 1kg. cartofi
  • 5-6 oua
  • 250gr. carnat taranesc
  • 3dl. smantana
  • 4-5 linguri ulei
  • 70gr. trapist

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Ion Padure (Chef de cuisine)

CSe obtin cartofi cu crusta si aromati daca au fost mai intai nabusiti putin si dupa aceea bagati la cuptor.

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Musaca cu carne si piure de cartofi