autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Cartofi gratinati

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2006

Ingrediente
303-400gr.tocana din carne de porc si vita, 1kg. cartofi, 5-6 oua, 250gr. carnat taranesc, 3dl. smantana, 4-5 linguri ulei, 70gr. trapist

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se prepara o tocana din carne de porc si vita. Cand tocana este rece, se da prin masina de tocat carne , dupa ce este scursa de zeama. Dupa ce s-a tocat, se amesteca cu zeama scursa. Se fierb in coaja cartofii, impreuna cu ouale, se strecoara si se curata ambele de coaja.Se unge o tava cu margarina sau unt (se poate folosi si un vas rezistent la foc),in care se pune un rand de cartofi , taiati rondele. Peste se aseaza un rand de carnat taranesc, taiat tot rondele .Acum , se aseaza tocana data prin masina de tocat, se niveleaza, iar apoi , vom pune ouale taiate, de asemenea, rondele.Se stropeste totul cu smantanaSe acopera cu un strat de cartofi, peste care se rade cascavalul.Se coace in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 25min.
Desigur ca , se poate prepara acest fel de mincare si cu carne tocata de vita sau vitel, gatita in prelabil sau carne de vita. Este delicios preparatul asa cum vi l-am propus eu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi gratinati cu afumatura

Cartofi gratinati cu afumatura

Cartofii se spala si se pun la fiert,la foc mic sa nu se zdrobeasca.Dupa ce au fiert, se scot si

5 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

Cartofi gratinati cu branza, oua si smantana

Se fierb cartofi intregi in coaja ,dupa ce au fost spalati bine, se lasa un pic dupa ce au fost scosi

36 voturi    15 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ion Padure (Chef de cuisine) , 18 iunie 2008

    CSe obtin cartofi cu crusta si aromati daca au fost mai intai nabusiti putin si dupa aceea bagati la cuptor.

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 303-400gr.tocana din carne de porc si vita
  • 1kg. cartofi
  • 5-6 oua
  • 250gr. carnat taranesc
  • 3dl. smantana
  • 4-5 linguri ulei
  • 70gr. trapist

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

Ion Padure (Chef de cuisine)

CSe obtin cartofi cu crusta si aromati daca au fost mai intai nabusiti putin si dupa aceea bagati la cuptor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
MUSACA DE VINETE SI MORCOVI