autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi gratinati

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii): 650 g cartofi (de preferat nesfaramiciosi), , 1 catel de usturoi, , 20 g unt, , 250 g smantana (frisca nebatuta), , sare, , piper alb, , nucsoara rasa proaspat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie fasii subtiri de tot (ca pentru chips).
Se ia o forma de budinca (de 1 l) si se freaca cu catelul de usturoi curatat, dupa care se taie catelul de usturoi feliute si se unge forma bine de tot cu unt.
Se pun intr-un castron cartofii si feliile de usturoi, se amesteca cu smantana, sarea, piperul si nucsoara rasa si se toarna in forma.
Se dau aproximativ 50 de minute la cuptorul incins la 190ş si se servesc fie ca aperitiv, fie ca garnitura la orice fel de friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati

Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati

O noua reteta din Turul Frantei prezentata la Eurosport. De data aceasta, o reţetă populară în

46 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon

Costita in sos de miere si cartofi gratinati cu bacon

Costita se condimenteaza cu sare si piper.Se face mujdei din jumatate capatana de usturoi,cu putin

7 voturi    10 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 650 g cartofi (de preferat nesfaramiciosi)
  • 1 catel de usturoi
  • 20 g unt
  • 250 g smantana (frisca nebatuta)
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara rasa proaspat.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Cartofi umpluti a la grec