Cartofi gratinati cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 3 kg cartofi
  • 7 oua fierte
  • 200 g faină
  • 200 g unt
  • 200 g smantană
  • 500 ml lapte
  • 1 ou pentru gratinare
  • sare.

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja în apa cu sare. Dupa fierbere, se racesc, se curata de coaja, se taie rondele si se asaza intr-o tava unsa cu ulei.

Ouale se curata de coaja si se taie rondele.

Faina si jumatate din cantitatea de unt se incorporeaza in laptele fierbinte si se fierb impreuna cca 30 minute, dupa care se adauga smantana si se rastoarna in tava cu cartofi.

Se amesteca componentele, se ia jumatate din compozitie in alt vas, iar jumatatea ramasa in tava se niveleaza, si se asaza stratul de oua fierte (felii) si compozitia ramasa, iar deasupra oul batut spuma si restul de unt; se introduce tava la cuptor pentru gratinare.

Cind sint gata, se scoate tava si se portioneaza cu paleta in farfuria sau pe platoul de servire. Se servesc fierbinti ca garnituri la diferite preparate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise