autor:

Eileen

» » Aperitive

Cartofi gratinati cu usturoi si ciuperci

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2011

Ingrediente
2 kg cartofi, 500g ciuperci, 2 foi dafin, 70g branza Gruiyere, 380ml lapte, 380ml smantana dulce, 1 lingura mustar Dijon, 3 catei usturoi, Ulei, Unt, Patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade/4.
Se fierb cartofii in coaja in apa sarata, apoi ii scurgeti bine, ii curatati si ii feliati.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, apoi se adauga ciupercile feliate impreuna cu doua foi de dafin.
Se tin cateva minute la foc mare pana se evapora tot lichidul, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.
Se asaza cartofii si ciupercile intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil.
Deasupra se presara branza rasa. Intr-o cana se amesteca laptele cu smantana, mustarul, usturoiul tocat marunt si patrunjelul. Se asezoneaza apoi se toarna peste branza.
Se da la cuptor pentru 30-40 minute pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu usturoi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Guacamole

Guacamole

Am taiat avocado-ul pe din doua, i-am dat una-n cap samburelui, pe care l-am eliminat cu cutitul

4 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive
Guacamole

Guacamole

Taiem fructele de avocado in 2 si scoatem samburele (unul din cele 2 fructe le pastram pentru a servire).

15 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    almas (Chef de cuisine):

    Am incercat si eu reteta. Este delicioasa si merge foarte repede.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Otilia Simion Totoian , 29 noiembrie 2013

    incercati/o cu incredere e ff buna

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    o bunatate...

  • Fara foto

    almas (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2013

    Excelenta.

    • Fara foto

      Agustin Pop , 06 septembrie 2013

      am sa-o incerc.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2011

      Arome si culori!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 500g ciuperci
  • 2 foi dafin
  • 70g branza Gruiyere
  • 380ml lapte
  • 380ml smantana dulce
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 3 catei usturoi
  • Ulei
  • Unt
  • Patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

valentina ionita (Chef de cuisine)

o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Sufleu din varza de Bruxelles