autor:

Truedelights

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi Hasselback

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2010

Ingrediente
5 cartofi potriviti, 100 g unt, putina ceapa verde, un catel de usturoi, marar, sare, piper, rozmarin, busuioc

Dificultate: Medie Timp: 1h

43 voturi

Mod de preparare

Azi am incercat reteta de \" Cartofi Hasselback\" dupa ce am vazut-o la Miha, care la randul ei s-a inspirat din E-retete. Aceeasi reteta dar sub numele de \" cartofi a la suedoise\"o gasim si la Cristina P. Sunt o bunatate ,incearca si tu si nu vei regreta!

Asadar:
Cartofii se curata de coaja si se spala bine .Taiem apoi, in fiecare ,felii subtiri dar avem grija sa nu taiem pana jos. Dupa cum ne invata Cristina, facem asa: punem cartoful intr-o lingura si taiem , marginea lingurei va opri cutitul.

Frecam untul spuma apoi il amestecam cu sare, piper, putin rozmarin,putin busuioc, usturoiul pisat, ceapa verde taiata foarte marunt si mararul tocat foarte fin.
Din pasta obtinuta luam cate putin cu un cutit si introducem in fiecare felie de cartof.

Punem cartofii intr-un vas termorezistent si
ii dam la cuptor pentru o ora. Vedem daca sunt gata incercand cu o furculita.

Se servesc calzi, ca atare sau ca garnitura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Hasselback" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fripturã din piept de porc picant cu cartofi Hasselback

Fripturã din piept de porc picant cu cartofi Hasselback

Carnea se condimenteazã cu sare,piper,usturoi feliat,dafin,rozmarin,picant,pastã de ardei si 1

10 voturi    15 comentarii
1h
Fripturi
Cartofi Hasselback

Cartofi Hasselback

Cartofii se spala bine cu un buretele. Se usca cu servetele de bucatarie. Se taie pe latime

9 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Aniela_Marinescu

    Aniela_Marinescu (Chef de cuisine):

    Buni cartofii,numai ca s-au facut fff greu-aproape 2 ore si din cauza ca au stat prea mult la exterior au iesit crocanti.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine):

    Am respectat reteta,am pus in plus sofran.Sunt minunati!!!Merçi pt.retetã!

  • liliana hristova

    liliana hristova (Chef de cuisine):

    Extraordinari.....n-a scapat nici unul nemancat

  • 33 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    stephaniesbakedgoods@gmail.com (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2014

    Hm, am sa incerc, dar am sa pun si bacon intre feli,

  • Fara foto

    Maria Daniela Andrei , 21 aprilie 2014

    Merita sa incercati, sunt extraordinari. Nu vreau sa contrazic comentariile de dinaintea mea, dar eu iam pus intrun vas yena cu capac si o canita de apa, exact dupa o ora erau facuti, am scos capacul si iam mai lasat vreo 20 min pt a prinde o culoarea aurie. Iar umplutura e f simpla de pus , pur si simplu cu vaeful unui cutit am introdus cate un varf de umplutura intre , e f. Simplu, si mia mai ramas putina umplutura care am folosito punand deasupra la fiecare ca oricum se topeste untul si patrunde. SUNT EXCELENTI SI USOR DE PREPARAT.

  • Fara foto

    Tina Si Desu Balas , 20 aprilie 2014

    Merita sa incercati, sunt extraordinari. Nu vreau sa contrazic comentariile de dinaintea mea, dar eu iam pus intrun vas yena cu capac si o canita de apa, exact dupa o ora erau facuti, am scos capacul si iam mai lasat vreo 20 min pt a prinde o culoarea aurie. Iar umplutura e f simpla de pus , pur si simplu cu vaeful unui cutit am introdus cate un varf de umplutura intre , e f. Simplu, si mia mai ramas putina umplutura care am folosito punand deasupra la fiecare ca oricum se topeste untul si patrunde. SUNT EXCELENTI SI USOR DE PREPARAT.

    • Fara foto

      Semida Radoi , 20 aprilie 2014

      Se poate folosi in loc de cutit , o pensula? pt a merge mai repede unsul ?

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2013

      Arata minunat si cred ca sunt foarte buni,

    • Fara foto

      Katharina Auer , 16 octombrie 2013

      dacâ se fierbe cartoful înainte, timp de 10-15 min. nu se înegresc (nu se oxideazâ)

    • Fara foto

      Andra Toran , 15 septembrie 2013

      sunt deliciosi! am pregatit azi, dar exista un inconvenient! pusi cruzi la cuptor nu sunt gata in 60 de minute ci cam in 90 de minute! recomand fierberea cartofilor in prelabil timp de 10-15 minute!

    • Fara foto

      Geta Tudorache , 09 septembrie 2013

      Merita sa incercati, sunt extraordinari. Nu vreau sa contrazic comentariile de dinaintea mea, dar eu iam pus intrun vas yena cu capac si o canita de apa, exact dupa o ora erau facuti, am scos capacul si iam mai lasat vreo 20 min pt a prinde o culoarea aurie. Iar umplutura e f simpla de pus , pur si simplu cu vaeful unui cutit am introdus cate un varf de umplutura intre , e f. Simplu, si mia mai ramas putina umplutura care am folosito punand deasupra la fiecare ca oricum se topeste untul si patrunde. SUNT EXCELENTI SI USOR DE PREPARAT.

    • Fara foto

      Rodica Oroian , 06 septembrie 2013

      arata super, cred ca sunt si buni am sai fac si eu mersi!

    • Fara foto

      Aida Viorica , 24 august 2013

      bun, am sa incerc.

    • Fara foto

      Vicol Tincuta , 24 august 2013

      cred ca sunt deliciosi/.....

    • Fara foto

      mb , 24 august 2013

      maine m am asigurat de garnitura va voi povesti

    • Fara foto

      Elenarodica Brandusa , 24 august 2013

      Sunt deliciosi.....

    • Fara foto

      Maria Ivan , 24 august 2013

      Cred ca sunt deliciosi.....

    • Fara foto

      Simona Broadbent , 24 august 2013

      Merita sa incercati, sunt extraordinari. Nu vreau sa contrazic comentariile de dinaintea mea, dar eu iam pus intrun vas yena cu capac si o canita de apa, exact dupa o ora erau facuti, am scos capacul si iam mai lasat vreo 20 min pt a prinde o culoarea aurie. Iar umplutura e f simpla de pus , pur si simplu cu vaeful unui cutit am introdus cate un varf de umplutura intre , e f. Simplu, si mia mai ramas putina umplutura care am folosito punand deasupra la fiecare ca oricum se topeste untul si patrunde. SUNT EXCELENTI SI USOR DE PREPARAT.

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 24 august 2013

      Sunt o nebunie , cred!

    • Fara foto

      Luminita Vasilca , 19 mai 2013

      foarte buni

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2011

      wouu ce bine arata

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Buni de tot..... Eu ii stiam drept cartofi acordeon...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Super !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Super buni!!!ne place mult!!!!!!!!!!Am servit cu piept de porc la cuptor si garniturã de spanac.Merçi mult de retetã!

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      merita incercat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      O bunatate...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Sigur sunt deliciosi,merita incercata reteta!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Deliciosi!merçi pt.explicatii,arata super!

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      wow....trebuie sa fie deliciosi,am salvat reteta

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Mmmmmm, ce gustosi si frumosi!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Grozava idee...bun de tot..vot maxim.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Foarte aromati si prezenatare super!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Gustosi si aromati cartofii!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Imi place mult ideea;am vazut,ieri,ceva asemenator,la Silvia;acum citeva zile,la Sidy.Voi face,sigur;e f.laudata,reteta. Am salvat reteta si ai 5 stelute,de la mine.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Intradevar sunt foarte buni.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

43 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

stephaniesbakedgoods@gmail.com (Chef de cuisine)

Hm, am sa incerc, dar am sa pun si bacon intre feli,

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles Pui dulce-acrisor pe pat de varza de bruxelles

Se amesteca int-un bol sosul de soia, melasa de rodie, mierea, uleiul de masline, boiaua afumata, piperul cayenne, coaja rasa de la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Shaksuka verde