Preparare:
Se cresteaza cartofii pe lungime in feliute,dar fara a taia feliile de tot.In acest fel cartofii vor ramane intregi.se preincalzeste cuptorul la 180 *C.Se unge bine cu unt un vas termorezistent.Se trage de fiecare cartof astfel incat sa se faca sub forma unui evantai.Se aseaza in vas si se condimenteaza cu sare si piper.Se presara untul deasupre.
Se introduce tava in cuptorul fierbinte si se coace timp de aprox.35 min.,pana ce cartofii devin aproape moi.Cascavalul se da prin razatoare si se presara peste cartofi apoi se mai lasa 15 min. la cuptor ,in timp ce cascavalul se topeste peste cartofi si formeaza o crusta maroniu-aurie.Se presara verdeturile tocate marunt si se serveste fierbinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii