Cartofi in evantai cu cascaval

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1,2 kg cartofi lunguieti
  • unt pt ungerea tavii
  • sare si piper alb
  • 40 g unt
  • 75 g cascaval
  • verdeturi proaspete ( de ex. cimbrisor si maghiran)

Mod de preparare

1- se curata cartofii, se spala si se usuca bine prin stergere cu un prosop de hartie.Se cresteaza cartofii pe lungime, in feliute, dar fara a taia feliile de tot ( pt a nu taia complet feliile, se recomanda asezarea unei linguri de lemn la un capat al cartofului.Dupa aceasta feliile se taie pana cand lama cutituluiajunge la manerul lingurii de lemn). In acest fel cartofii vor ramane intregi.Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.

2-se unge bine cu unt un vas termorezistent.Se trage de fiecare cartof astfel incat sa se desfaca in forma de evantai.Se aseaza in vas si se condimenteaza cu sare si piper.Se presara unt deasupra.

3- se introduce tava in cuptorul fierbinte si se coace aprox. 35 minute, pana cand cartofii devin aproape moi.Intre timp se da cascavalul pe razatoare.

4-se presara cascavalul peste cartofi si se mai lasa la cuptor 15 minute: in acest timp cascavalul se topeste peste cartofi si se formeaza o crista maroniu-aurie.Se presara verdeturile tocate marunt si se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise