1- se curata cartofii, se spala si se usuca bine prin stergere cu un prosop de hartie.Se cresteaza cartofii pe lungime, in feliute, dar fara a taia feliile de tot ( pt a nu taia complet feliile, se recomanda asezarea unei linguri de lemn la un capat al cartofului.Dupa aceasta feliile se taie pana cand lama cutituluiajunge la manerul lingurii de lemn). In acest fel cartofii vor ramane intregi.Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
2-se unge bine cu unt un vas termorezistent.Se trage de fiecare cartof astfel incat sa se desfaca in forma de evantai.Se aseaza in vas si se condimenteaza cu sare si piper.Se presara unt deasupra.
3- se introduce tava in cuptorul fierbinte si se coace aprox. 35 minute, pana cand cartofii devin aproape moi.Intre timp se da cascavalul pe razatoare.
4-se presara cascavalul peste cartofi si se mai lasa la cuptor 15 minute: in acest timp cascavalul se topeste peste cartofi si se formeaza o crista maroniu-aurie.Se presara verdeturile tocate marunt si se serveste fierbinte.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii