Reteta postata pe: 31 mai 2010
Ingrediente
Pentru 4 portii:, 1,2 kg cartofi lunguieti, unt pt ungerea tavii, sare si piper alb, 40 g unt, 75 g cascaval, verdeturi proaspete ( de ex. cimbrisor si maghiran)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
1- se curata cartofii, se spala si se usuca bine prin stergere cu un prosop de hartie.Se cresteaza cartofii pe lungime, in feliute, dar fara a taia feliile de tot ( pt a nu taia complet feliile, se recomanda asezarea unei linguri de lemn la un capat al cartofului.Dupa aceasta feliile se taie pana cand lama cutituluiajunge la manerul lingurii de lemn). In acest fel cartofii vor ramane intregi.Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
2-se unge bine cu unt un vas termorezistent.Se trage de fiecare cartof astfel incat sa se desfaca in forma de evantai.Se aseaza in vas si se condimenteaza cu sare si piper.Se presara unt deasupra.
3- se introduce tava in cuptorul fierbinte si se coace aprox. 35 minute, pana cand cartofii devin aproape moi.Intre timp se da cascavalul pe razatoare.
4-se presara cascavalul peste cartofi si se mai lasa la cuptor 15 minute: in acest timp cascavalul se topeste peste cartofi si se formeaza o crista maroniu-aurie.Se presara verdeturile tocate marunt si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in evantai cu cascaval" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Preparare:
Se cresteaza cartofii pe lungime in feliute,dar fara a taia feliile de tot.In acest fel
0 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010
Super !