1- se curata cartofii, se spala si se usuca bine prin stergere cu un prosop de hartie.Se cresteaza cartofii pe lungime, in feliute, dar fara a taia feliile de tot ( pt a nu taia complet feliile, se recomanda asezarea unei linguri de lemn la un capat al cartofului.Dupa aceasta feliile se taie pana cand lama cutituluiajunge la manerul lingurii de lemn). In acest fel cartofii vor ramane intregi.Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
2-se unge bine cu unt un vas termorezistent.Se trage de fiecare cartof astfel incat sa se desfaca in forma de evantai.Se aseaza in vas si se condimenteaza cu sare si piper.Se presara unt deasupra.
3- se introduce tava in cuptorul fierbinte si se coace aprox. 35 minute, pana cand cartofii devin aproape moi.Intre timp se da cascavalul pe razatoare.
4-se presara cascavalul peste cartofi si se mai lasa la cuptor 15 minute: in acest timp cascavalul se topeste peste cartofi si se formeaza o crista maroniu-aurie.Se presara verdeturile tocate marunt si se serveste fierbinte.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii