autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi in sos alb

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. cartofi, sare, 1 1/2 linguri cu unt, 1 1/2 linguri faina, 1/2 ceasca lapte, 1/4 ceasca zeama in care au fiert cartofii, 1 galbenus, putin parmezan, putin pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii, dupa ce se curata curatati si se taie in sferturi, in apa sarata. Separat se topeste untul si se amesteca cu faina, fara a se rumeni. Se stinge cu apa de la cartofi, se leaga cu galbenusul si se adauga laptele. Se fierbe pina se ingroasa. Se adauga cartofii, se presara deasupra pesmet si parmezan ras. Se da la cuptor sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb

Preparare: Se spala cartofi si se freaca usor coaja iar apoi se taie in doua,pe lungime.Se scobeste

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb

Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb

Sunt tot felul de combinatii de condimente care pot da o savoare deosebita chiar si unui fel de mancare

18 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. cartofi
  • sare
  • 1 1/2 linguri cu unt
  • 1 1/2 linguri faina
  • 1/2 ceasca lapte
  • 1/4 ceasca zeama in care au fiert cartofii
  • 1 galbenus
  • putin parmezan
  • putin pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciorba de legume