autor:

Adriana K.D.

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi inabusiti cu friptura de pui

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2010

Ingrediente
Pt cartofi:, 2 cepe taiate pestisor, ulei, boia, piper, condimente pt cartofi, 700-1000g cartofi, apa, patrunjel verde, 3-4 catei de usturoi, Pt.friptura:, 800-1000 g de pulpe de pui, ulei, condimente pt fripura de pui, piper, sare, o ceapa, 1 gogosar, 1 ardel, 1 morcov, cateva felii de telina, 5-6 catei de usturoi, 1 mar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cartofi se curata se spala si se tau cubulete mari,iar ceapa se taie pestisor se incalzeste in putin ulei cu boia apoi se pun cartofi, piper,sare, condimente de cartofi si apa dar sa nu treaca apa peste cartofi.Se acopera cratita cu capacul si se lasa la foc mic pana scade apa; se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda spre sfarsit cand sunt fierti cartofi se adauga usturoiul si verdeata.
Friptura se pregateste astefel:
Se spala legumele, se curata si tau apoi se unge o tava cu ulei unde se pun jumate din legume in tava apoi se adauga carnea condimentata apoi peste ea se pune restul de legume.Pe marginea tavi se pun felii de mar.Se adauga o canita de apa; apoi se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mic pana se face carnea.Inainte cu 15 minute se ia folia de aluminiu ca sa se rumeneasca putin pe deasupra.
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi inabusiti cu friptura de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovleac fiert

Dovleac fiert

Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in apa rece, se fierbe cam 25-30 minute,

16 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui pe pat de legume

Pui pe pat de legume

Tocam toate legumele pestisor asezonam cu mirodeniile punem puiul deasupra, amestecam apa cu bulionul

3 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

    Super delicioasa fripturica asta cu cartofi yumi, yumi parca-i simt mirosul...Felicitari !*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2010

    Aratã minunat!!! un deliciu :)

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pt cartofi:
  • 2 cepe taiate pestisor
  • ulei
  • boia
  • piper
  • condimente pt cartofi
  • 700-1000g cartofi
  • apa
  • patrunjel verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • Pt.friptura:
  • 800-1000 g de pulpe de pui
  • ulei
  • condimente pt fripura de pui
  • piper
  • sare
  • o ceapa
  • 1 gogosar
  • 1 ardel
  • 1 morcov
  • cateva felii de telina
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 mar

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

12 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

3 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

23 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

Lia Maria (Chef de cuisine)

Super delicioasa fripturica asta cu cartofi yumi, yumi parca-i simt mirosul...Felicitari !*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors de dovlecei cu stevie Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei,

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciulama de ciuperci