autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi inabusiti cu spanac/sau rapini

Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Mariam Ignat (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2006

Ingrediente
- 6 cartofi, curatati si taiati cubulete, - ulei, - 1 ceapa - taiata felii, - 1 legatura de spanac sau rapini, - condimente la alegere (recomandat - turmeric, sare, piper, un ardei iute - taiat in feliute, etc.), - approx. 200 grame de iaurt

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

- in oala se pune uleiul la prajit si se caleste ceapa;
- cand ceapa este maronie, se adauga condimentele (turmeric, sare, piper, ardei iute, etc.) si se lasa in continuare 1-2 minute sa se caleasca;
- se adauga cartofii taiati cubulete si se amesteca 1-2 minute cu ceapa si condimentele;
- se adauga apa - approx. 250 ml;
- se lasa la fiert pana cand cartofii sunt destul de moi (dupa gust); pe la jumatatea timpului de fierbere, se adauga spanacul sau rapini si se lasa sa scada;
- la sfarsit, se aduaga iaurtul dupa gust si se lasa la foc mai mic approx. 5-10 minute pana cand amestecul devine omogen.
- se serveste cu paine sau orez;
- muraturile (castraveti, gogosar) in otet, ca si o salata ar fi excelente servite la aceasta mancare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi inabusiti cu spanac/sau rapini" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de gulie

Ciorba de gulie

Se curata legumele de coaja si se dau prin razatoarea mare, doar cartofii se taie cuburi. Se incinge

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval

Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval

Spanacul daca este crud , se curata de codite si se spala bine apoi se opareste 2-3 minute in apa

5 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - 6 cartofi
  • curatati si taiati cubulete
  • - ulei
  • - 1 ceapa - taiata felii
  • - 1 legatura de spanac sau rapini
  • - condimente la alegere (recomandat - turmeric
  • sare
  • piper
  • un ardei iute - taiat in feliute
  • etc.)
  • - approx. 200 grame de iaurt

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde