Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg de cartofi taiati cubulete de 2 cm,
  • 40 g margarina,
  • 1 ceapa tocata,
  • zeama si coaja rasa ale unei lamai,
  • sare,
  • piper,
  • 2 fire de patrunjel verde, taiate marunt.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 185gr..

Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe flacara potrivita, dupa care se scurg bine.

Se topeste margarina intr-o cratita si se prajeste ceapa, pana ce devine sticloasa. Se adauga coaja si zeama de lamaie, patrunjelul tocat si se gusta de sare si piper.

Se pun si cartofii in cratita si se intorc - cu multa grija - cu o lingura de lemn, in asa fel incat sa fie toti acoperiti cu sos.

Se scot apoi intr-o forma de budinca ceva mai plata, se dau la cuptor si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocanti, aproximativ 50-60 de minute. Se servesc fierbinti. Atentie: cartofii se pot pregati cu o zi inainte, pana la penultimul punct.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor