Se-ncinge cuptorul la 185gr..
Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe flacara potrivita, dupa care se scurg bine.
Se topeste margarina intr-o cratita si se prajeste ceapa, pana ce devine sticloasa. Se adauga coaja si zeama de lamaie, patrunjelul tocat si se gusta de sare si piper.
Se pun si cartofii in cratita si se intorc - cu multa grija - cu o lingura de lemn, in asa fel incat sa fie toti acoperiti cu sos.
Se scot apoi intr-o forma de budinca ceva mai plata, se dau la cuptor si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocanti, aproximativ 50-60 de minute. Se servesc fierbinti. Atentie: cartofii se pot pregati cu o zi inainte, pana la penultimul punct.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii