autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi la cuptor cu sunca si sos

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2009

Ingrediente
10-12 cartofi albi nu prea mari,, 100-150 g sunca/costita,, 2 oua,, 4 felii branza topita (30-40 g),, 400 ml lapte,, 2-3 linguri smantana,, unt cat o nuca,, 4 linguri ulei, , 3 linguri faina,, cateva fire de patrunjel,, sare, piper, cimbru, paprika

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in felii de 3-4 mm grosime, dar nu complet, lasati la un capat cam 10-15 mm intreg si desfaceti-i putin ca un evantai. Intr-un vas de sticla termorezistenta puneti 2 linguri de ulei, felii subtiri de sunca, asezati deasupra cartofii, pe fiecare cartof puneti cate o bucatica mica de unt, condimentati cu sare, piper, cimbru, adaugati 2 pahare de apa si dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, 20 minute.
Intre timp preparati sosul: intr-o craticioara puneti 2 linguri de ulei, faina, amestecati cu un tel, la foc mic, turnati deasupra laptele clocotit amestecand energic pana se leaga sosul, apoi adaugati branza topita si smantana. Luati craticioara de pe foc, condimentati cu sare si piper si adaugati ouale amestecand cu telul.
Scoateti cartofii din cuptor, turnati deasupra sosul (pastrati cateva linguri de sos pentru decor) si dati din nou la cuptor pentru inca 15-20 minute pana se rumenesc frumos. La urma presarati putin paprika si cimbru pentru aspect si decorati cu cateva frunzulite de patrunjel.
Asezati pe farfurii cate 1-2 cartofi si feliute de sunca, decorati cu patrunjel, felii de castraveti sau gogosari murati si stropiti cu 1-2 linguri din sosul pastrat.
Pofta buna. Un deliciu !!! Puteti sa ii preparati si fara sunca. Sunt la fel de gustosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu sunca si sos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Fasolea,curata,se pune in apa rece,cel putin 6 ore.Apoi,se spala,iar si tot cu apa rece se pune la

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

Vinetele se spala, se taie in felii de cca 1,5 cm grosime si se sareaza; se lasa 20 de minute. Rosiile

42 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 10-12 cartofi albi nu prea mari,
  • 100-150 g sunca/costita,
  • 2 oua,
  • 4 felii branza topita (30-40 g),
  • 400 ml lapte,
  • 2-3 linguri smantana,
  • unt cat o nuca,
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri faina,
  • cateva fire de patrunjel,
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan