Am curatat cartofii de micile pete negre, i-am taiat in 2 pe cei mari si i-am spalat bine dupa care i-am pus intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. I-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute la foc mediu, acoperiti.
Dupa cele 15 minute, i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat pentru 10 minute la odihnit.
In acest timp am incins cuptorul la 200 grade si am taiat baconul fasii. Peste cartofi am adaugat usturoiul maruntit, baconul si am pudrat tot cu piper, sare, oregano, busuioc, rozmarin si seminte de chimen.
Am stropit cu ulei, am amestecat bine si am pus totul intr-o tava cu hartie de copt dupa care am bagat la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Daca ii doriti mai rumeniti de atat se mai tin 10 minute dar gustati sa nu ii uscati prea tare.
Am servit acesti minunati cartofi de care nu ma mai satur, cu un bol mare de salata verde. Sa aveti pofta!
Ma puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii