Cartofi noi cu bacon la cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cartofi noi cu bacon la cuptor

Ingrediente

  • - 1,5 kg cartofi noi
  • - 200g bacon
  • - 4-5 catei de usturoi
  • - 1 lingurita piper boabe
  • - 1 lingurita cu varf oregano
  • - 1 lingurita cu varf busuioc
  • - 1 lingurita cu varf boia dulce
  • - 1 lingurita rozmarin (nu macinat)
  • - 1/2 lingurita seminte de chimen
  • - 1 lingurita rasa de sare grunjoasa
  • - ulei de floarea soarelui sau de masline

Mod de preparare

Am curatat cartofii de micile pete negre, i-am taiat in 2 pe cei mari si i-am spalat bine dupa care i-am pus intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. I-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute la foc mediu, acoperiti.

Dupa cele 15 minute, i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat pentru 10 minute la odihnit.

In acest timp am incins cuptorul la 200 grade si am taiat baconul fasii. Peste cartofi am adaugat usturoiul maruntit, baconul si am pudrat tot cu piper, sare, oregano, busuioc, rozmarin si seminte de chimen.

Am stropit cu ulei, am amestecat bine si am pus totul intr-o tava cu hartie de copt dupa care am bagat la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Daca ii doriti mai rumeniti de atat se mai tin 10 minute dar gustati sa nu ii uscati prea tare.

Am servit acesti minunati cartofi de care nu ma mai satur, cu un bol mare de salata verde. Sa aveti pofta!

Ma puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor