Ingrediente
- 1,5 kg cartofi noi, - 200g bacon, - 4-5 catei de usturoi, - 1 lingurita piper boabe, - 1 lingurita cu varf oregano, - 1 lingurita cu varf busuioc, - 1 lingurita cu varf boia dulce, - 1 lingurita rozmarin (nu macinat), - 1/2 lingurita seminte de chimen, - 1 lingurita rasa de sare grunjoasa, - ulei de floarea soarelui sau de masline
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
6 voturi
Mod de preparare
Dupa cele 15 minute, i-am pus intr-o strecuratoare si i-am lasat pentru 10 minute la odihnit.
In acest timp am incins cuptorul la 200 grade si am taiat baconul fasii. Peste cartofi am adaugat usturoiul maruntit, baconul si am pudrat tot cu piper, sare, oregano, busuioc, rozmarin si seminte de chimen.
Am stropit cu ulei, am amestecat bine si am pus totul intr-o tava cu hartie de copt dupa care am bagat la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Daca ii doriti mai rumeniti de atat se mai tin 10 minute dar gustati sa nu ii uscati prea tare.
Am servit acesti minunati cartofi de care nu ma mai satur, cu un bol mare de salata verde. Sa aveti pofta!
Ma puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/
Mariana Surubariu , 21 mai 2014
foarte buni.