CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kilogram cartofi noi;
  • 3 dovlecei potriviti;
  • 300 grame smantana;
  • 2 linguri faina;
  • 150 grame unt;
  • 200 grame cascaval;
  • 2 linguri pesmet;
  • sare,piper,o legatura de verdeata(marar,patrunjel).

Mod de preparare

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare;

Dovleceii se spala,se curata de coaja si se taie felii subtiri;

Cartofii se curata de coaja,se taie felii;

Se pregateste o compozitie din cascavalul ras,100 grame unt topit,smantana in care a fost desfacuta faina;

Se unge un vas termorezistent,cu untul ramas,se tapeteaza cu pesmet,se pun in straturi dovleceii,cartofii,compozitia de smantana,in asa fel incat ultimul strat sa fie din compozitie,se da vasul la cuptorul incins pentru 30 minute;

Se poate servi direct din vasul in care s-a facut,presarand in prealabil putina verdeata taiata marunt;

SFAT: pentru a fi siguri ca nu dati gres cu preparatul,dovleceii se pot fierbe inainte de a fi pusi in vas,cca 5-7 minute(intregi,dupa care ii putem taia felii).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise