Ingrediente
1/2 kilogram cartofi noi, 3 dovlecei potriviti, 300 grame smantana, 2 linguri faina, 150 grame unt, 200 grame cascaval, 2 linguri pesmet, sare,piper,o legatura de verdeata(marar,patrunjel).
Dificultate: Medie | Timp: 55 min
1 vot
Mod de preparare
Dovleceii se spala,se curata de coaja si se taie felii subtiri;
Cartofii se curata de coaja,se taie felii;
Se pregateste o compozitie din cascavalul ras,100 grame unt topit,smantana in care a fost desfacuta faina;
Se unge un vas termorezistent,cu untul ramas,se tapeteaza cu pesmet,se pun in straturi dovleceii,cartofii,compozitia de smantana,in asa fel incat ultimul strat sa fie din compozitie,se da vasul la cuptorul incins pentru 30 minute;
Se poate servi direct din vasul in care s-a facut,presarand in prealabil putina verdeata taiata marunt;
SFAT: pentru a fi siguri ca nu dati gres cu preparatul,dovleceii se pot fierbe inainte de a fi pusi in vas,cca 5-7 minute(intregi,dupa care ii putem taia felii).