autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi noi cu lapte

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2010

Ingrediente
1kg cartofi noi, marunti, 1 legatura ceapa verde, 100g masline negre felii, 100 ml lapte, 50ml ulei, Frunze de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert pentru 15’. Se scot in strecuratoare. Taiem ceapa in felii si maruntim frunzele de patrunjel. Intr-o tava pentru friptura, punem cartofii, cepa, maslinele, uleiul si amestecam bine . Deasupra turnam laptele si presaram frunzele de patrunjel.
Punem tava in cuptorul incins, pentru 30’, dupa care cartofii se servesc calzi si stropiti din abundenta cu iaurt rece, sana,chefir sau lapte batut .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de legume

Musaca de legume

Se curata cepele si 1 morcov, se toaca marunt sau se dau prin blender si se calesc in 2-3 linguri

20 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de bureti de pom

Tocanita de bureti de pom

Ciupercile se spala si se taie cubulete.Ceapa verde se caleste putin in ulei dupa care se pune boiaua.Se

13 voturi    13 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Elvira

    Elvira (Chef de cuisine):

    Buna tuturor!Am facut si eu cartofi noi cu lapte,doar ca am mai adaugat vinata umpluta si citeva pulpe(caci sotul altfel nu maninca).Si pentru un gust mai deosebit am adaugat si un pahar de vin!

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 august 2010

    Merita incercata !

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Deci nu sint singura,Mihaela! Dar metoda ta,draga Lia,e mult mai rapida. Si eu,am vazut,la tv,ca nu curatau cartofii,chiar cei nu noi.Dar,mi-a fost "teama"sa incerc. Acum,nu-mi mai este teama.Multumesc Lia!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Deliciosi trebuie sa fie.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Deliciosi si apetisanti! Si eu ,ca si Cami ,aveam meseria de a-i curata de coaja; dar asa e mult mai simplu; si eu am vazut la tv ca nu se curata de coaja.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Buni mai sunt, Lia!aratã super yummy:)***** Si eu ii gãtesc câteodatã cu lapte sau smântânã, ne place mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Sunt emaipomeniti !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Foarte gustos...nu am gatit niciodata cartofii cu lapte!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Foarte buni Lia,cei mici nici eu nu ii curat de coaja.Tot la tv.am vazut si eu.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Draga mea, fiind atat de cruzi, nu i-am mai curatat, i-am spalat foarte bine si asa i-am gatit. Sa stii ca sunt foarte buni, nici nu se simte coajita subtire si unde mai pui ca nu mai pierzi timp, cu curatatul lor, care nu este chiar usor, indiferent de metoda pe care o folosesti. Adevarul este ca am vazut la tv, o emisiune, mai demult si de acolo m-am inspirat...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Draga Lia,cartofii noi,nu se curata? Eu tin minte,mama punea intr-un vas cartofii noi(dupa spalare) cu apa si sare;apoi ii freca(asta era munca mea),pina se decojau.Pe urma,ii gatea. Cartofii noi sint un deliciu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1kg cartofi noi
  • marunti
  • 1 legatura ceapa verde
  • 100g masline negre felii
  • 100 ml lapte
  • 50ml ulei
  • Frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Varza Calita Cu Afumatura