autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi noi cu sos bechamel

Autor: Gabriela M (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela M (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2011

Ingrediente
8 cartofi de marime medie, 2 cepe, 6 catei de usturoi, sare, condimente: rozmarin, maghiran, piper, , Sos bechamel:, 2 linguri unt, 2 linguri faina, 250 ml lapte, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii curatati se spala, se taie cuburi cat de mari dorim (de preferat mai mici pentru a se patrunde mai bine cu sosul) si se asaza intr-un vas yena, uns in prealabil cu unt.

Ceapa se caleste putin in ulei de masline pana ce capata o culoare aurie, se amesteca cu usturoiul si cartofii taiati.

Se pune untul la topit, se adauga apoi si faina, dupa care se toarna cate putin laptele. Trebuie sa obtinem un sos gros ca smantana.Fierbinte se toarna peste cartofi.

Se da la cuptor pentru aproximativ o ora.

Se servesc cu patrunjel verde deasupra.

Sunt deliciosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Se curata fasolea, se spala bine si se pune la muiat in apa de seara pana dimineata. A doua zi se

4 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci champignon al dente

Ciuperci champignon al dente

Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care

13 voturi    5 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Tocanita cu piept de porc