autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi noi cu sos bechamel

Autor: Gabriela M (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela M (Bucatar)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2011

Ingrediente
8 cartofi de marime medie, 2 cepe, 6 catei de usturoi, sare, condimente: rozmarin, maghiran, piper, , Sos bechamel:, 2 linguri unt, 2 linguri faina, 250 ml lapte, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii curatati se spala, se taie cuburi cat de mari dorim (de preferat mai mici pentru a se patrunde mai bine cu sosul) si se asaza intr-un vas yena, uns in prealabil cu unt.

Ceapa se caleste putin in ulei de masline pana ce capata o culoare aurie, se amesteca cu usturoiul si cartofii taiati.

Se pune untul la topit, se adauga apoi si faina, dupa care se toarna cate putin laptele. Trebuie sa obtinem un sos gros ca smantana.Fierbinte se toarna peste cartofi.

Se da la cuptor pentru aproximativ o ora.

Se servesc cu patrunjel verde deasupra.

Sunt deliciosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Stufat

Stufat

Se taie carnea in bucati maricele, se condimenteaza si se prajeste bine, apoi se scoate pe o farfurie.

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi taranesti