autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi noi cu sos bechamel

Autor: Gabriela M (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela M (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 23 ianuarie 2011

Ingrediente
8 cartofi de marime medie, 2 cepe, 6 catei de usturoi, sare, condimente: rozmarin, maghiran, piper, , Sos bechamel:, 2 linguri unt, 2 linguri faina, 250 ml lapte, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii curatati se spala, se taie cuburi cat de mari dorim (de preferat mai mici pentru a se patrunde mai bine cu sosul) si se asaza intr-un vas yena, uns in prealabil cu unt.

Ceapa se caleste putin in ulei de masline pana ce capata o culoare aurie, se amesteca cu usturoiul si cartofii taiati.

Se pune untul la topit, se adauga apoi si faina, dupa care se toarna cate putin laptele. Trebuie sa obtinem un sos gros ca smantana.Fierbinte se toarna peste cartofi.

Se da la cuptor pentru aproximativ o ora.

Se servesc cu patrunjel verde deasupra.

Sunt deliciosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gogonele pane

Gogonele pane

Se aleg gogonele mari, care se taie felii rotunde, groase de 1 cm; se condimenteaza cu sare si piper

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Se taie carnea bucati mai mari si se pune la prajit intr-un vas de tuci in ulei. Dupa ce a prins

55 voturi    11 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de vara cu copanele Mancarica de vara cu copanele

Pulpele se curata si se spala, apoi se cresteaza, dupa care se pun in tigaie cu putin ulei sa se rumeneasca. Legumele curatate si spalate,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan